Bayraklı’da Eğitim Kaldığı Yerden Devam

Bayraklı Belediyesi, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan daha sonra yoğun uğraşlar neticesinde yanlıştan dönülerek, yeniden açılan belediye dershanesi için eğitim ruhsatı aldı.

  • 0
  • 616
Bayraklı’da Eğitim Kaldığı Yerden Devam
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan daha sonra yoğun uğraşlar neticesinde yanlıştan dönülerek, yeniden açılan belediye dershanesi için eğitim ruhsatı aldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde, eğitim kaldığı yerden devam ediyor.
 
Yüzlerce öğrencinin hayalindeki lise ve üniversiteleri kazanmasına aracı olan, verilen ücretsiz eğitimler neticesinde önemli okullarda kendilerine yer bulan öğrenciler yetiştiren BAYGEM, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM)’e dönüştürüldü. Türkiye’de dönüşümü ilk gerçekleştirerek gerekli yeterlilik belgesini alan BAYSEM, eğitim faaliyetine ara vermeden devam ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın da uğraşları ve yoğun çabalarıyla, oluşturulan kamuoyu neticesinde çıkarılan yeni KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına getirilmesi istenilen BAYSEM için tüm gereklilikleri yerine getiren yetkililer, karar sonrası merkezi baştan aşağı yeniledi. 18 derslikle bin öğrenciye ücretsiz kurs vermeye devam edilen merkezde, eğitim için her şey düşünüldü. BAYSEM, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanan ruhsat belgesiyle kurum açılışını resmi olarak gerçekleştirirken, Türkiye’de ilçe belediyeler arasında da bu izini ilk alan belediye oldu.
 
HER ŞEY ONLAR İÇİN...
 
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Değişen kanunla BAYGEM, Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM) oldu. Yıllardır ücretsiz kurslar veriyoruz. Bilindiği gibi belediye dershaneleri kapatılmış sonrasında yanlıştan dönülmüştü. Neticesinde bizden bazı gereklilikler istendi ve biz de bunları en kısa sürede tamamlayarak, ruhsatımızı aldık. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için. Onların iyi eğitim alıp, istedikleri okulları kazanabilmelerini istiyoruz. Bizim için en büyük mutluluk bu. Kurslarımıza BAYSEM adı altında devam edeceğiz. Öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar öğretmenlerimize de iyi dersler diliyorum” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv