Bayraklı’da gelenek sürecek!

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenecek Geleneksel Deve Güreşi Festivali 5 Mart Pazar günü saat 10.00’da Smyrna Meydanı’nda gerçekleştirilecek

  • 0
  • 599
Bayraklı’da gelenek sürecek!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 7.’si düzenlenecek Geleneksel Deve Güreşi Festivali 5 Mart Pazar günü saat 10.00’da Smyrna Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Birlik ve beraberlik içerisinde düzenlediğimiz festivalimize olan ilgi her geçen yıl artıyor. Bu yıl da binlerce kişiyi Bayraklı’da ağırlayacağız.  Herkesi festivalimize bekliyoruz” dedi. 

İzmir’de Bayraklı Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Deve Güreşi Festivali’nin 7.’si için geri sayım sürüyor. 5 Mart Pazar günü Smyrna Meydanı’nda düzenlenecek festivale, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi’nden gelecek binlerce kişi güzel bir gün geçirecek. Festivalde İzmir, Çanakkele, Balıkesir, Muğla ve Manisa’dan 100’ün üzerinde deve güreşecek.

HER GEÇEN YIL İLGİ ARTIYOR
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, düzenledikleri festivale ilgilinin her geçen yıl arttığını belirterek, “Bizim festivalimizde kan ve göz yaşı yok. Birlik, beraberlik, Atatürk ve Türk bayrağı var. Gerçek bir festival tadında bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız hem mangallarını yakıyor hem de güreşleri izliyor. Festivalimize ilginin her geçen yıl arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Sadece İzmir’den değil Ege Bölgesi’nin birçok ilinden güreşleri izlemeye gelenler oluyor. Develer güreşecek, gelenek sürecek. Tüm hemşehrilerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi. 

GÜN BOYU SÜRECEK
Festivalde güreşlere katılan develer yaşlarına göre baş üstü, baş ve baş altı kategorilerinde gün boyu yarışacak. Müsabakalar sonucu dereceye giren deve sahiplerine törenle kupa verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv