Bayraklı’da “güneş saatleri” çocukların gelişimine katkı sağlıyor

  • 0
  • 682
Bayraklı’da “güneş saatleri” çocukların gelişimine katkı sağlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçedeki parklara kurduğu oyun gruplarıyla çocukların gelişimine katkı koyuyor. Parklardaki “güneş saatleri” çocukların hem kas koordinasyon yeteneklerini harekete geçiriyor hem de onların sosyalleşmesini sağlıyor.

Bayraklı Belediyesi, ilçedeki parklara koyduğu oyun gruplarıyla dikkat çekiyor. Muammer Aksoy Parkı ile Öğretmen Evi yanındaki parka yerleştirilen güneş saati isimli oyun grupları çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Güneş saati; çocukların kas koordinasyon yeteneklerinin geliştirirken, onların kilo ve obezite problemlerinin çözümüne de faydalı oluyor. Bu oyun grubu ayrıca çocukların sosyalleşmesine önemli katkı sağlarken, her yaştan çocuğun ilgisini çekmesi ve enerjilerini oynayarak atması sonucu vandalizm (zarar verme eğilimi) oranında düşüş sağladığı bilimsel olarak dile getiriliyor. Çocukların konsantrasyon gelişimini destekleyen oyun grupları güvenli bir şekilde yükseklik deneyimi yaşatıp, onların kendine güvenir bireyler haline gelmelerinde de önemli rol oynuyor. Güneş saati, çocukların problem çözme yeteneklerinin gelişimine de yardımcı oluyor.

OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ
Fiziki koşulları uygun olan parklara güneş saati oyun grubu koyduklarını belirten Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, “Bayraklı’da elimizin değmediği park kalmadı. Revize edilen parklar ile yeni parklarımıza oyun grubu, jimnastik aletleri ve oturma grupları koyuyoruz. Güneş saati gibi çocuk gelişimine de katkısı bulunan oyun gruplarını fiziki koşulları uygun parklarımıza yerleştiriyoruz. Özellikle anne ve babalardan olumlu geri dönüşler alıyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Aytaç Sefiloğlu anıldı

Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu

Sendromlu kardeşlerin helikopteri için seferber oldu

Arşiv