Bayraklı’da jimnastik tutkusu

Bayraklı Belediyesi tarafından, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önceki dönemlerde başlatılan jimnastik kursu yoğun ilgiyle devam ediyor.

  • 0
  • 491
Bayraklı’da jimnastik tutkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi tarafından, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla önceki dönemlerde başlatılan jimnastik kursu yoğun ilgiyle devam ediyor. Öğrencilerin ve velilerin ilgisinden oldukça memnun olan yetkililer, çocukları jimnastik yapmaya davet ediyor.

Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu, Onur Mahallesi Amfi Tiyatro ile İhsan Alyanak Kültür Merkezi’nde belirli gün ve saatlerde 4-10 yaşları arasındaki çocukların katılabildiği jimnastik kursunda bugüne kadar yüzlerce sporcu yetişti. Çocukların özellikle motor gelişimlerine önemli katkı sağlayan, sosyal ve fiziksel anlamda da güçlenmelerine etki eden jimnastik kursunun son dönemlerde artan taleple çok ilgi gördüğünü belirten eğitmen Hasan Özdemir, jimnastiğin çocuk gelişiminde çok faydalı bir spor olduğunu söyledi. En az çocuklar kadar ailelerinin de onları izlerken eğlendiğini ve sosyalleştiğini belirten Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çocukları jimnastik yapmaya davet etti. Eğitmen Özdemir, “Verilen eğitimle beraber çocuklara esneklik, ruhsal olarak rahatlama, beyin ve sinir koordinasyonlarında gelişim kazandırıyoruz. Ayrıca çocukların büyük ve küçük kaslarındaki gelişme olarak adlandırılan motor gelişimlerine de katkıda bulunuyoruz. Hiperaktif olma, denge sorunu gibi sıkıntıları bulunan çocuklarımızın bu durumlarını kontrol altına alıyoruz. Kursumuza katılan her çocuğu geleceğe sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak hazırlamak için çalışıyoruz. Aileler çocuklarını buraya göndermelerinin ardından gözlemlediği değişimlerin farkındalar ve çok mutlular” dedi.

“SPORA DESTEK SÜRECEK”
Sporun her alanına destek verdiklerini belirterek, çocuklara yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “ Çocuklarımızın gelişimlerini olumlu yönde etkilemek açısından jimnastik önemli bir spor dalı. Onların bu kazanımları sağlamaları için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz milli takımlar seviyesinde sporcular yetiştirmek ve onları sağlıklı bir geleceğe hazırlamak. Çocukların gelişimleri ve ailelerin memnuniyeti bizleri mutlu ediyor. Bu anlamda imkanlarımız dahiline spora ve sporculara desteklerimiz sürecek” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv