Bayraklı’da yaşlılara için ücretsiz servis

  • 0
  • 660
Bayraklı’da yaşlılara için ücretsiz servis
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi, Doğançay Mahallesi’nde kendi imkanlarıyla hastaneye gitmekte sıkıntı çeken yaşlı vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti başlatarak büyük bir sorunu ortadan kaldırdı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Vatandaşlarımızdan bu yönde bir talep geldi, biz de gereğini yaptık” dedi.

Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği projeleri birer birer hayata geçiren Bayraklı Belediyesi, Doğançay Mahallesi’nde oturan yaşlı vatandaşlardan doktor kontrolüne gidecek olanlar için servis uygulaması başlattı. Servisler, vatandaşları hastaneye götürüp işlerini bitirdikten sonra tekrardan evlerine bırakıyor. Bu uygulamadan çok memnun olduklarını belirten Doğançay sakinleri, “Yıllardır hastaneye kendi imkanlarımızla gidiyorduk. Özellikle yaşlılar, yürümekte zorluk çekenler, hasta olanlar, merkeze hastaneye gitmekte büyük sıkıntı çekiyorlardı. Belediyemiz ve başkanımız sayesinde bu sorun ortadan kalktı. Ne zaman istersek belediye, semt merkezi önünden araç kaldırıyor. Bizler de rutin hastane kontrollerimize rahatlıkla gidebiliyoruz, muayenemizi olduktan sonra yine servisle geri geliyoruz. Mahallemizde genci yaşlısı herkes bu uygulamadan çok memnun. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

GELEN TALEPLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçelerinde gecekondulaşmanın yoğun olduğuna dikkat çekerek, “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde vatandaşımıza dokunuyoruz. Onların sıkıntılarını, sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca belediye olarak sağlık alanında ön plana çıkan bir belediyeyiz. Hasta nakil ambulansımızla, evde sağlık hizmetimizle, ücretsiz diş hekimi hizmetimizle sağlık alanında her ihtiyacı karşılayacak noktaya geldik. Doğançay’da oturan yaşlı vatandaşlarımızdan hastaneye gitmek isteyenler için servis uygulaması başlattık. Bu yönde talep verdi. Belediye olarak hemşerilerimizin her zaman yanındayız” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İkinci dönemin ilk adımı: Esnaf Masası

Urla’da yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Ekmek” teşekkürü

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Arşiv