Bayraklılı öğrencilerden çevre temizliği

Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Çevre toplum el ele sağlıklı nesillere” projesi Bayraklı Belediyesi ve Tema Vakfı işbirliğiyle Meles Deltası’nda gerçekleştirildi.

  • 0
  • 367
Bayraklılı öğrencilerden çevre temizliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Çevre toplum el ele sağlıklı nesillere” projesi Bayraklı Belediyesi ve Tema Vakfı işbirliğiyle Meles Deltası’nda gerçekleştirildi. Çevreye karşı farkındalık yaratmak isteyen öğrenciler eldiven ve önlükler giyerek, çöp topladı. Meles Deltası ve çevresinde yaptıkları temizlik çalışması ile 15 çöp poşetini otomobil tekerleğinden ahşap sehpa parçalarına kadar birçok atıkla dolduran öğrenciler, ‘en iyi temizlik kirletmemektir’ dedi.
Bayraklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 'çevre korunumu ve farkındalığı’ temasıyla hayata geçirdikleri proje kapsamında, Meles Deltası ve çevresinde çöp topladı. Bayraklı Belediyesi ile TEMA Vakfı'nın destek sağladığı lise öğrencilerine, Ege Üniversitesi ile Piyale İlkokulu'ndan öğrenciler de eşlik etti. Sabah saatlerinde Meles Deltası'na gelerek ellerine geçirdikleri eldivenlerle işe koyulan öğrenciler, duyarsız kişilerce yerlere atılan çöpleri temizledi. Mesire alanını, körfez kıyılarını, ağaçlık alanları baştan aşağı tarayan öğrenciler kısa sürede 15 poşet çöp topladı.

‘PROJENİN ETKİSİ BUNDAN SONRA OLUŞACAK’
TEMA İzmir il temsilci yardımcısı Özcan Gökoğlu, “Projenin son aşaması Meles Deltası’nda çevre temizliği ve çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik bir çalışmaydı ve bunu öğrencilerimizle beraber gerçekleştirdik. Çocuklarda çevre bilincinin oluşması anlamında bu çalışma oldukça etkin bir faaliyetti. Çokta keyifli geçti. Ben etkisinin bundan sonraki zamanda oluşacağını  düşünüyorum” dedi.
Öğrenciler daha sonra Bayraklı Havuz Kafe’de kendileri için hazırlanan öğle yemeğini yedi. Bayraklı Belediyesi Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan da öğrencileri yalnız bırakmadı. Lise Müdürü Mehmet Şeker ve Tema İzmir il temsilci yardımcısı Özcan Gökoğlu, desteklerinden dolayı Bayraklı Belediyesi'ne teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv