Bayraklı’nın cesur öğrencileri var

  • 0
  • 1.139
Yazı Boyutu:

Bayraklı Şehit Cesur İlköğretim Okulu “Comenius; Hayat boyu öğrenme,  Kuşların AB’ne göçü” projesi kapsamında 8 ülkeden 35 öğretmeni Bayraklı’da ağırladı. Okul, proje kapsamında Bayraklı Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilendi. Öğrencilerin de katkısıyla değişen okul misafirlerden tam not aldı. 
 
Litvanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Portekiz, Bulgaristan ve Belçika’dan toplam 35 öğretmen Comenius projesi kapsamında Bayraklı Cengizhan Mahallesi’nde bulunan Şehit Cesur İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine göç eden kuşları konu alan proje kapsamında okul duvarları, sınıf kapıları ve spor salonu göç eden kuşların çeşitli resim, baskı ve 3 boyutlu el işi çalışmalarıyla donatıldı.  
 
Okul baştan yaratıldı
Projeyle ilgili Şehit Cesur İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi. Okul müdürü Doğan Öztürk’ün ev sahipliğini yaptığı projeye destekte bulunan Başkan Karabağ’a teşekkürlerini iletti.  Okulumuzun öğretmen ve öğrencilerini habitat konusunda gösterdikleri hassasiyet konusunda tebrik ettiğini söyleyen Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, “Belediye Başkanımız Hasan Karabağ’a hem okullarımızın hem de projelerimizin yanında olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Alkışlarınızla plaketi kendisine takdim ediyorum” dedi.
 
Kendinize güvenin
Misafir yabancı öğretmenlere “İzmir’in ilk kurulduğu bölge olan Smyrna Bayraklı’ya hoş geldiniz”  diyerek sözlerine başlayan Başkan Hasan Karabağ, “Sevgili çocuklar ben Talatpaşa ilköğretim okulu, Bayraklı ortaokulu mezunu makine mühendisliği okumuş sonra da belediye başkanı olmuş bir büyüğünüzüm. Tepelerde, kırsalda, gecekonduda oturmak sizi yıldırmasın ben bir örneğim sizin için. Gecekondu okullarından belediye başkanı da makine mühendisi de doktor da çıkar. Hatta Başbakan bile çıkar. Kendinize güvenin” dedi.
 
Öğrencilerin gösterileri büyüledi
Plaket töreninin ardından çocukların misafir öğretmenler adına hazırladığı gösteri başladı. Ana sınıfı öğrencilerinin mini gösterisi büyük ilgiyle izlenirken halk oyunları ekibi de Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait oyunları misafirlere gösterdi. Programın sonunda bestesini Michael Jackson ve Lionel Richie'nin yaptığı 1985 yapımı “We are the world, we are the children” şarkısı tüm okul tarafından İngilizce olarak seslendirildi. Çocukların gösterisi tüm okul tarafından ayakta alkışlandı. Başkan Karabağ ile Milli Eğitim Müdürü Çoker kendilerine verilen beyaz güvercinleri havaya bıraktı. Başkan Karabağ gösterilerin ardından okulun spor salonunda misafir öğretmenlerle bir araya geldi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv