BBŞT’de kursiyerler için sahne zamanı

  • 0
  • 596
Yazı Boyutu:

Türkiye’ye örnek olanBornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) geleceğin sanatçılarını dayetiştiriyor. Kış sezonu boyunca eğitim alan kursiyerler 10 Temmuz’dan itibarenseyirciyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor

 

Her yıl binlerce İzmirliyi tiyatroyla buluşturan BornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 10 Temmuz – 1 Ağustos tarihleri arasında 2yetişkin kursiyer oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Damdaki Kemancı, 11-18-25 Temmuz ve 1 Ağustos Perşembegünleri Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda ŞenerSahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Sholom Aleichem’in yazdığı oyununyönetmenliğini Azat Serhat Koca yapacak. Ray Cooney'e ait Hakan TanerYıldırım’ın yöneteceği ‘Kaç Baba Kaç’ isimli iki perdelik komedi ise 10-17-24-31Temmuz Çarşamba günleri Bornova Belediyesi Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’ndasahnelenecek. Türkiye’ye örnek olan Tiyatro’da Kış sezonu boyunca eğitim alankursiyerlerin performanslarını ortaya koyacakları oyunlar ücretsiz olarakizlenebilecek. 

BBŞT’nin İzmir'de Devlet Tiyatrosu'ndan sonra kadroluprofesyonel oyuncuların bulunduğu tek kurum tiyatrosu olduğuna dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, ''Tiyatromuz aynı zamanda bir eğitim kurumu gibi. Her yılyüzlerce çocuk ve genç açtığımız kurslarda tiyatro eğitimi alıyor.İnsanlarımıza sanatı sevdiriyor, geleceğin sanatçılarını yetiştiriyoruz'' diyekonuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv