BBŞT’de yeni sezon hazırlıkları başladı

İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

  • 0
  • 822
BBŞT’de yeni sezon hazırlıkları başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezon hazırlıklarına başladı. Aldığı ödüller ve oyunlarla Türkiye çapında tanınan BBŞT yeni sezonda da dünyadaki sanatsal değişimi İzmir'e taşıyarak seyircisi ile paylaşmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda yapılan planlar içinde 2016-2017 sezonunda, 4 yetişkin ve 1 çocuk oyunu sahnelemeyi planlıyor.

25. sanat yılını doldurmaya hazırlanan BBŞT, her yıl olduğu gibi ana kadro repertuar çalışmalarına ve kurs hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 7 ay süren kurslarda, ortaokul seviyesinden başlayarak her yaştan tiyatro sever eğitim alabiliyor. Kursiyer grupları, temel eğitim süresinin sonunda hazırladıkları bir oyun ile seyirciyle buluşuyor. Oyunlar Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede seyirciyle buluşuyor. Yaklaşık 450 kursiyer ile sezona başlamayı hedefleyen BBŞT Bornova Merkez, Çamdibi ve Mevlana'da eğitim çalışmalarını sürdürecek.
 
7'den 70'e Tiyatro Eğitimi
Sezon içinde düzenlediği kapsamlı kurslar ile her yaştan kursiyerler; tiyatro tarihi, oyunculuk, gibi alanlarda temel eğitimi, akademi ağırlıklı tiyatroculardan alıyor. Bir BBŞT geleneği olarak, çocuk yaşlarda tiyatro eğitimi almaya başlayan kursiyerler uzun yıllar BBŞT bünyesindeki kurslara devam ediyor. Bu süreç sonunda, tiyatro alanında kariyer planı yapan kursiyerler genellikle Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin ilgili bölümlerini BBŞT'nin temel eğitimi yardımıyla kazanıyorlar.
Sanatın gelişmesine yönelik birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornovamız özellikle tiyatro konusunda çok şanslı. Bornova Belediyesi olarak dört ayrı tiyatro sahnesinde, her yaş grubuna hitap eden çeşitli oyunları seyirciyle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra verdiğimiz tiyatro eğitimleri ile bu alanda kendini geliştirmek isteyen vatandaşlarımıza da destek veriyoruz. Amacımız iyilikleri, güzellikleri sanat yoluyla anlatmak” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv