BBŞT'den komedi tufanı

  • 0
  • 677
Yazı Boyutu:

Her yıl en az üç oyun ortaya koyan ve hem İzmirli seyircikarşısında hem de festivallerde tüm Türkiye’de kendini ispat eden BornovaBelediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), “Tom Dick ve Harry” isimli yeni komedioyununu sahneliyor

Başarısını her yıl kapalı gişe oynadığı oyunlarla kanıtlayan,ana kadronun yanısıra tiyatro eğitimleri ve kursiyer oyunlarıyla da geleceğinsanatçılarının yetişmesi için okul gibi çalışan Bornova Belediyesi ŞehirTiyatrosu, yepyeni oyunlarla yoluna devam ediyor. BBŞT, ünlü vodvil yazarı RayCooney'nin yazdığı, Hakan Taner Yıldırım'ın yönettiği “Tom, Dick ve Harry”isimli oyun ile seyirci karşısına çıkıyor. Sahne tasarımı ve kadrosuyla iddialıbir prodüksiyon olarak hazırlanan oyun cuma ve cumartesi günleri saat 20.00'deUğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi'nde seyirci ilebuluşuyor. Bornova Belediyesi’nin belediye meclisinde aldığı kararla kurduğuTiyatro Müdürlüğü’ne atanan Murat Niyazi Emre’nin de başrolünü üstlendiğioyunun büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun tüm İzmir için gururkaynağı olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,“Tiyatromuz, ortaya çıkardıkları oyunlarla İzmirli seyircileri tiyatrosalonumuzda buluşturma başarısını gösterdi. Hem de her seferinde ayaktaalkışlanan oyunlarıyla başta Ankara Tiyatro Festivali olmak üzere pek çokulusal ve uluslararası festivallerde aldıkları ödüllerle öne çıktı. Biz deülkemizin gururu haline gelen BBŞT’yi, İzmir’de ilk kez belediye çatısı altındatiyatro müdürlüğü kurarak daha kurumsal bir yapı haline getirdik. Bundansonraki süreçte tiyatromuzun daha çok ses getiren etkinliklerle anılacağınainanıyorum” dedi.

BBŞT sezonu Arthur Miller'ın sinemaya da uyarlanmış ünlüeseri Cadı Kazanı oyunu ile açmıştı. İzmir seyircisi tarafından büyük ilgigören oyun Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'ne katılmış ve Ankaralısanatseverler tarafından ayakta alkışlanmıştı. “Tom, Dick ve Harry” seyircilerikomedi ve kahkaha tufanına davet ediyor. Oyunun konusu şöyle: Evlatlık edinmekisteyen Tom ve Linda'nın, ilgili resmi kurumdan gelecek yetkili Bay Potter'agüven vermeleri gerekmektedir. Tom'un kardeşleri Harry ve Dick yaptıklarıplanla ortalığın iyice karışmasına neden olurlar. Gitgide karmaşıklaşan olaylarve hiç eksilmeyen hareketliliği ile dikkat çekiyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv