Bedreddin ve Chavez'in Ruhu Karaburunda

  • 0
  • 585
Yazı Boyutu:

Karaburun BilimKongresinde konuşan Venezuela Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes, “ŞeyhBedreddin ve Hugo Chavez'in ruhunun bu topraklarda olduğuna eminim” dedi.

Kongrenin “Latin Amerika'da Direniş ve Dayanışma” konuluoturumuna konuşmacı olarak katılan Büyükelçi Reyes, Venezuela eski devletbaşkanı Hugo Chavez'i ve devrimlerini anlattı.

Konuşmasına, dinleyicileri Türkçe selamlayarak başlayan Reyes, Karaburun'daolmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu güzel kasabaya, sizlere, çokgüzel bir isimden bahsetmek üzere geldim” dedi.

Reyes, “Komutan Chavez'in ölümümünün üzerinden 6 altı ay geçti. O'nun yokluğu,sadece Venezuela için değil, tüm dünyadaki sol hareket adına büyük birkayıptır. Venezuela,  vahşi ABDemperyalizmini ifşa eden komutan Chavez sayesinde eşitlik ve sosyal adaletyolunda büyük bir ilerleme kaydetti. Chavez, ülkesinde sadece romantik bir akımyaratmadı, O, somut ürünler ortaya koyan devrimci bir hareket başlattı. Butopraklarda aynı felsefeyi Şeyh Bedreddin ortaya koymuştu. Şu anda  Şeyh Bedreddin ve Hugo Chavez'in ruhunun butopraklarda olduğuna eminin” diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Arşiv