Belediye personeline güzel konuşma eğitimi

  • 0
  • 835
Yazı Boyutu:

Kişisel gelişim seminerleriyle personeliyle vatandaş arasındaki iletişimi geliştirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi bir adım daha attı. Belediye personeli haber spikeri Deniz Özerk’ten etkili konuşma dersi aldı.
 
Karşıyaka Belediyesi’nde düzenlenen seminere katılan belediye çalışanları,  halkla ilişkilerde, iş ortamı diyaloglarında yapılan konuşma hataları ile etkili konuşma yöntemleri hakkında bilgi aldı.  Seminerde, insanlığı en büyük icadının konuşma becerisi olduğunu belirten Deniz Özek “Aile hayatımız, sosyal hayatımız ve iş hayatımızda farklı kişilerle bir araya geliyoruz. Farkında olmadan birçok konuşma hataları yapıyoruz. Hatalar yüzünden karşınızdaki kişi sizi ya hiç anlamıyor, ya da yanlış anlıyor. Bunu önlemek ise, yine sizin elinizde” dedi.
 
En çok yapılan hatalardan örnekler veren Özek, “Öncelikle konuşma hızınızı kontrol ediniz. Dakikada 80-100 kelime en normal olanıdır. Hızlı konuşma ve aşırı yavaş konuşursanız karşınızdaki bir süre sonra sizi dinlememeye başlar. Ses tonunuzu ayarlayın. Kelimeleri yutmayın, yerinde kullanın. Beden diline çok önem verin. Konuştuğunuz kişinin gözlerine bakın, biriyle konuşurken yüzünüz başkasına bakmasın. Bu sayede inandırıcılığınız daha da artacaktır. Yabancı kelimelerden her zaman kaçınmalısınız. Telefonda yapılan konuşmalarda çok hatalar yapılıyor, kendinizi kontrol ediniz. Ayrıca internetteki yazışmalarda kullandığınız kelimeleri konuşma diline yansıtmayın. Konuşurken nefesinizi iyi ayarlayın, dil, çene ve dudak tembelliklerinden kaçının. Türkçemizdeki bazı harfler yazıldığı gibi okunmaya bilir, vurguları yerinde yapmak gerekir“ önerilerinde bulundu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv