Belediyeden Çocuklara Büyük Hizmet

  • 0
  • 486
Belediyeden Çocuklara Büyük Hizmet
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal belediyeciliği ilke edinen ve bu alanda birçok hizmet ile projeyi hayata geçiren Çiğli Belediyesi, 3-6 yaş çocukların eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireylerin yetişmesinde annelere yardımcı olmak amacıyla Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açtı.
Çiğli Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi’nde yaptırılan Harmandalı Okul Öncesi Bakım ve Eğitim Merkezi açıldı. Belirli günlerde çocuğu kreş hizmeti alamayan annelerin faydalanmasının planlandığı eğitim merkezi sayesinde, çalışan anne ve babaların en çok zorlandıkları konuda çocuklarına iyi eğitim veren ama aynı zamanda bütçelerine de uygun bir yerde eğitim almaları sağlanacak. Çocuklar bu sayede hem güvenli bir ortamda eğitim alıyor hem yaşıtlarıyla eğlenme ve sosyalleşme imkanı yakalıyorlar. 3-6 yaş grubunu kapsayan bakım ve eğitim merkezinde toplamda 20 çocuğa, 2 öğretmen,  1 hizmet görevlisi eşlik ediyor. Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı görevliler gözetiminde özenle hazırlanıyor. Tam gün bu bakım ve eğitim programına katılmak isteyen vatandaşlar 400 TL, yarım gün katılmak isteyenler de 150 TL ücret karşılığında bu hizmetten faydalanabilecek.  Harmandalı Okul Öncesi Eğitim ve Bakım Merkezi’ne kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar 839 05 21 ve 386 42 09-301 nolu telefonları arayabilirler.

Başkan Arslan: “Çocuklarımız İçin Bütün İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz ”
Belediye olarak çocuklar, yaşlılar, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik sosyal projeler geliştirdiklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Okul öncesi bakım ve eğitim merkezimiz özellikle çalışan kadınlarımızın hayatlarında büyük kolaylık sağlayacak. Çocuklarımızın bakımlarını üstlenmiş annelerimizin çocuk bakımı gibi çok ağır bir yükü omuzladıklarını biliyoruz. Onlara bu anlamda yardımcı olmak, özgürlük alanlarını genişletmek bu hizmetimizi hayata geçirmemizdeki en büyük motivasyonumuz oldu.  Bugüne kadar ki talepleri dikkate aldığımızda daha birçok yerde ailelere bu anlamda katkı sunmak istiyoruz. Kendi gücümüz oranında bu projeyi diğer mahallelerimizde de hayata geçirmek gayretindeyiz. Annelerimizin sosyal hayata katılımlarını en yüksek düzeyde tutmak adına çocuk bakım ve eğitim merkezi açma fikrini çok önemli ve değerli buluyorum. Çağdaş ve yenilikçi bir bakış açısıyla Çiğli’de yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz. Her zaman onların yanındayız ve onların yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv