Ben ölümlüyüm, CHP 90 yıldır burada

  • 0
  • 631
Yazı Boyutu:

İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 100 yeni araç ve iş makinesininhizmete alınması nedeniyle düzenlenen törende binlerce İzmirliye seslendi. ·       

BinaliYıldırım’a “milletvekili olmaktan hicap duyduğun kentte, Büyükşehir adayıolarak ne işin var” diye soran Başkan Kocaoğlu, “Gündem değiştirmesöylemleriyle bunlar örtülemez. Buna örtü yetmez. Bütün tekstil fabrikalarıçalışsa buna örtü yetiştiremez” dedi. 

İlçelerdekiadaylık sürecine de değinen Başkan Kocaoğlu, “İlle ben bir şey olacağım diyesiyaset yapılmaz. En büyük tehlike hırsın aklın önünde gitmesidir. Benölümlüyüm, CHP 90 yıldır burada” diye konuştu. 

İzmirBüyükşehir Belediyesi iş makineleri ve hizmet araçlarından oluşan filosunu 100yeni araçla daha güçlendirdi. Yeni alınan araçların hizmete girmesi nedeniyleİnciraltı Kent Ormanı’nda düzenlenen törene binlerce İzmirli katıldı. Törendekonuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinin tarihiderecede önem taşıdığını belirterek, “Ülkenin kaderi 30 Mart seçimlerindebelirlenecektir. 30 Mart geleceğimize ışık tutacaktır” diye konuştu. 

17Aralık faciası
17 Aralık’tabaşlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının Cumhuriyet tarihi boyunca ülkeninbaşına gelen en büyük deprem olduğunu ifade eden başkan Kocaoğlu, “Bu, artıkekonomide başlayan çöküntünün sürdürülemediğini, bir yağmalama dönemininbaşladığını, paylaşmada kavganın başladığını gösteren bir belgedir. Yalanlayanyok, cevap veren yok. ‘O konuları sonra konuşuruz’ diyorlar. Sonra değil, bugünkonuşacağız. Kişisel bir hesabımız yok ama ben geneli konuşuyorum. Ahmet’le,Hasan’la Hüseyin’le hesabımız yok. Ekonomiyi bu hale getirmiş, insanlarıkendisine tabi kılarak onuruyla oynamaya çalışmış bir iktidardan bahsediyoruz.Her şeyinizi kaybedebilirsiniz. Ama onurunuzu kaybettiğiniz an toplumda çöküntübaşlamıştır.” 

Ayakkabıkutusuna sığmayanlar
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törene katılan bazı İzmirlilerin sondönem ortaya çıkan yolsuzlukları anımsatan ayakkabı kutusu göndermelerine ise,“Ayakkabı kutusuna sığanlar bu ülkeyi batırmaz, sığmayanlar batırır” şeklindeyanıt verdi. 

“Bitmeyensermayemiz itibarımız”
İzmirBüyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz Cuma günü yaptıkları kredianlaşmasıyla bugüne dek Türkiye’de belediyelerin aldığı Hazine garantisiz enucuz kredi için el sıkıştıklarını belirterek, “Bu duruma gelmek kalkınmaktır.Güvenilir olmaktır. Bitmeyen sermaye itibardır” diye konuştu. 

Benölümlüyüm, CHP 90 yıldır burada
Siyasetinülke ve insan için yapılması gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye BaşkanıKocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerindeki aday belirleme sürecinde yaşanantartışmalara ise şu sözlerle nokta koydu:“Eğer fırsatdoğar, koşullar oluşursa sana verilen görevi yaparsın. Düşmezse beklersin. İlleben bir şey olacağım diye siyaset yapılmaz. İçinde vardır istersin ama en büyüktehlike hırsın aklın önünde gitmesidir. Genel merkez tarafından adaygösterilmediği zaman ayrılıp başka partilerden aday olan arkadaşlara yollarınınaçık olmasını, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başka bir dönem olsa dahafarklı düşünülebilirdi. Ama 30 Mart 2014 sürecinde, ülke mi Aziz Kocaoğlu mu,CHP mi Aziz Kocaoğlu mu? Ben ölümlüyüm. CHP 90 yıldır burada. Benim milletim1000 yıldır Anadolu’da. Ne benim, ne diğer adayların ne de ikbal içinkoşanların bu topraklarda esamesi okunmaz. Biz baki olana bakacağız.Milletimizi, kurumlarımızı koruyacağız. Böyle öğrendik böyle gideceğiz. 10senedir birlik beraberlik diyorum. Her konuşmamda altını çiziyorum.” 

Hicapduyduğun kentte ne işin var?
Başkan AzizKocaoğlu, Başbakan Erdoğan ve AKP adayı Binali Yıldırım’ın İzmir’e yönelik sondönemdeki bazı açıklamalarını ise şu sözlerle eleştirdi:“Bu birdışavurum. Önce gavur, sonra sümüklü, sonra faşist, sonra irfanı eksik. ‘Bukentin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ diyen Sayın Binali Yıldırım,senin bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak ne işin var? Aynayabakıp da kendine soruyor musun? ‘Hükümetin en yatırımcı bakanıyım’ dedin.İzmir’e ne yaptın laftan başka? İzmirli adamın gözünün içine baktığı zamanyalan mı konuşuyor, içten mi pazarlıklı, bu işten bir menfaati mi var, hepsinigörür. Gündem değiştirme söylemleriyle bunlar örtülemez. Buna örtü yetmez.Bütün tekstil fabrikaları çalışsa buna örtü yetiştiremez.” 

“Benbu memleketin çocuğuyum”
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaşadıkları operasyon süreciyle sondönemdeki yolsuzluk soruşturmalarını da karşılaştırarak, yaşanan çiftestandarda dikkat çekti:“İzmirBüyükşehir Belediyesi’ne baskın yapıldı. O polisleri görevden alacak gücüm,bakanım başbakanım yoktu. Savcıyı görevden alacak gücüm yoktu. Hakimi görevdenalacak gücüm yoktu. İkinci operasyonda Paris’teydim. İlk uçağa bindim geldim.Ben bu memleketin çocuğuyum. Bizim hem adaletin hem halkın önünde verilemeyecekhiçbir hesabımız yok. Televizyonlara çıkıyorum, röportaj veriyorum. Hepsine debana ne sorarsanız sorun diyorum. Çünkü bilerek asla yanlış yapmadım. 30 Mart’ta,Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni alarakiktidarını sürdürecektir. Ama oylarımızı öyle bir artıralım ki onlarıngidişinin başlangıcı olsun. Ezenlerin değil, ezilenlerin ve mazlumun yanındaolanların iktidarına, 30 Mart 2014 çok büyük bir kapı açacaktır. Önümüz ışıkdolu aydınlık dolu aydınlığa koşuyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv