Bereketli Toprakların Büyüsü: Germiyan Festivali başlıyor

  • 0
  • 742
Bereketli Toprakların Büyüsü: Germiyan Festivali başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Çeşme Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Bereketli Toprakların Büyüsü: Germiyan Festivali, 9-11 Ekim tarihleri arasında Germiyan Mahallesi'nde yapılacak.

Çeşme Belediyesi'nin geçen yıl ilçenin Germiyan Mahallesi'nde düzenlediği Bereketli Toprakların Büyüsü: GermiyanFestivali,yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmüş, büyük beğeni toplamıştı. Bu yıl ikincisi yapılacak festival, 9-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Yüzyıllar öncesine dayananköklü bir tarihe sahip olan Germiyan'ınverimli topraklarında biriktirdiği kültürel değerler ve bölge insanının gelenekleri kaynak alınarak oluşturulan festival, ziyaretçilerine keyifli dakikalar geçirme fırsatı sunacak.

Yöresel değerler yaşatılacak
Köy kahvesinden fırına, bölge sakinlerinin evlerinden eski un değirmenine kadar Germiyan'ın tamamının etkinlik alanına dönüşeceği Germiyan Festivali kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek. Sınırları yarımada dışına taşmışGermiyan Ekmeği'nin yanı sıra yörede yetişen ürünlerin de önemli bir parçası olacağı festivalde; Germiyan halkının geleneksel ekmek yapım ve mutfak gereçleri ile eskiGermiyan fotoğraf ve kıyafetleri de sergide ziyaretçileri ağırlayacak. Bölge halkı da kendi yetiştirdiği ve hazırladığı ürünleri beğeniye sunacak.

Kına gecesi ve sini töreni
Ev sabunu, ekmek, salamura zeytin, lokum, kopanisti (basma peynir)  yapımı ve yemek atölyelerinin de ücretsiz olarak ziyaretçileri ağırlayacağı Germiyan Festivali'nde; yabani ot tanıtımı, gastronomi söyleşileri, ekmek yarışması, konser ve sergiler gerçekleştirilecek. Bölgenin geleneklerini yansıtan sembolik kına gecesi ve sini töreninin yanı sıra Ege Üniversitesi Folklor Ekibi'nin katkılarıyla Yörük Ali Zeybeği oynanacak. 9 Ekim Cuma günü 10.00'da stantların açılmasıyla başlayacak program, 11 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek.

İlk festival beklentileri aşmıştı
Geçen yıl ilki gerçekleştirilen festivalin yoğun ilgi gördüğünü ve beklentileri aştığını kaydeden Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Germiyanlılarınonlarca yıl muhafaza ettiği  yöresel yemek, kıyafet ve gereçler festival aracılığıyla tekrar günümüze taşınacak. Germiyan'ın öz değerlerinden oluşan festival, turistik boyut ve değerinin yanı sıra bir neslin köklü gelenek ve bilgisini başka bir nesle aktarması, kültür mirasının yaşaması açısından da ayrı bir önem teşkil ediyor. Çeşme'nin bir zenginliği daha görücüye çıkıyor" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv