Beslenmenin Anne Sütüne Etkileri ve Süt Arttırıcı Tarifler

  • 0
  • 602
Beslenmenin Anne Sütüne Etkileri ve Süt Arttırıcı Tarifler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kasım 2014 tarihi itibariyle Agora Alışveriş Merkezi’nde bayan ziyaretçilere özel birbirinden farklı etkinlikler sunmaya başlayan Agora Kadınlar Kulübü, üyelerine ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor. Agora Kadınlar Kulübü üyesi olmak için danışma noktasına veya www.agoraizmir.com adresine başvuran ziyaretçiler, onlara özel etkinliklerden kolaylıkla haberdar olarak ayrıcalıklı etkinliklerden faydalanabiliyorlar. 13 Ocak Çarşamba günü Kent Alsancak Tıp Merkezi’nden Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gamze Gültekin; “Beslenmenin Anne Sütüne Etkileri ve Süt Arttırıcı Tarifler” konulu sohbetiyle Agora Kadınlar Kulübü’nde dinleyicileriyle buluştu.

13 Ocak Çarşamba günü Kent Alsancak Tıp Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte Uzmanı ve Diyetisyen Gamze Gültekin Agora Kadınlar Kulübü üyelerine; bebeğe verilebilecek en değerli besinin anne sütü olduğunu, yeni doğan bebeklere ilk altı ay anne sütünün verilmesi gerektiğini belirtti. Anne sütünde % 80 oranında su bulunduğunu bu sebeple annelerin bol miktarda su tüketmesi gerektiğini aktardı.

Bebekleriniz için en doğal ve en taze besinin anne sütü olduğunu ileten Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gamze Gültekin; anne sütü alan bebeklerin IQ değerinin 8-10 puan daha yüksek olduğunu ve anne sütünün kalitesinin, annenin kaliteli beslenmesiyle mümkün olduğunu belirtti. Bu nedenle annelere özel; diyetisyence geliştirilen, evde herkes tarafından yapılabilecek basit ve doğal tarifler Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Gamze Gültekin tarafından dinleyicilerle paylaşıldı.

Hem sağlıklı hem de süt artımına yarar sağlayan ceviz, kuru üzüm, elma, marul, maydanoz ve beyaz peynir içeren salatayı evde kolaylıkla hazırlayabileceklerini belirten Gültekin; canı tatlı çeken annelere avokado, hurma, muz ve kakao içeren pudingi ve light süt, yulaf ezmesi, çiğ badem içeren ballı sütü tavsiye etti.

Agora Alışveriş Merkezi Pazarlama Müdürü Müge Menteş Üstünoğlu, kadın ziyaretçilerin Agora Alışveriş Merkezi’nde kendilerini daha ayrıcalıklı ve özel hissetmeleri açısından Agora Kadınlar Kulübü’nde farklı konu ve konukları ağırlamaya devam edeceklerini belirterek ilerleyen etkinliklerde yaratıcı atölyelerinde.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Gençlere özel sayı

Arşiv