Beyler Zeytinyağı Fabrikası zeytin sezonunu açtı.

S.S. Seferihisar Doğanbey Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Seferihisar Belediyesi Beyler Zeytinyağı Fabrikası’nda zeytinyağı üretimi başladı.

  • 0
  • 331
Beyler Zeytinyağı Fabrikası zeytin sezonunu açtı.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

S.S. Seferihisar Doğanbey Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Seferihisar Belediyesi Beyler Zeytinyağı Fabrikası’nda zeytinyağı üretimi başladı. Fabrikada günlük 20 ton zeytin sıkımı yapılabiliyorken zeytinini kendi imkânları ile getiremeyen üreticilerin zeytinleri yerlerinden alınıyor.

Seferihisar’ın en önemli değerlerinden olan zeytini en iyi standartlarda işleyerek zeytinyağı üreten Seferihisar Belediyesi, fabrikada üretici destekli çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. Belediye, zeytinini kendi getiren üreticiye %8, zeytinini yerinden aldığı üreticiye ise %12 payla sıkım yapıyor.

“Zeytine ve zeytin üreticisine sonuna kadar sahip çıkacağız”
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin “Bu bereketli topraklarda böyle büyük bir hazineyle yaşadığımız için çok şanslıyız. İlçemizin en önemli değerlerinden biri olan zeytine ve zeytin üreticimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Üreticilere fayda sağlamak adına belediye olarak yağ karşılığı ürünün %8’ini alıp %92’sini üreticiye bırakarak üreticinin gelirini arttırıyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv