Bilişimciler ve hukukçular İzmir’de buluşuyor

  • 0
  • 777
Yazı Boyutu:

Yaklaşık 2 bin 500 profesyonelin izleyeceğiöngörülen 3’üncü İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 26 Haziran 2013Çarşamba tarihinde başlayacak. Kurultay süresince 150’nin üzerinde yerli –yabancı akademisyen,  hukukçu ve teknik uzman panelist ve çalıştaykatılımcısı yer alacak.  “Bilişim Sektörü” adına gerçekleştirilecektüm projelerin geleceğe yapılacak en değerli yatırım olduğu öngörüsüyle İzmirBüyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği ve İZFAŞ sektördeki çalışmalarakatkı koymaya bu yıl da devam ediyor. 

İzmir Uluslararası Fuar Alanı Kültürpark’taüçüncü kez organize edilecek İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı,günümüzün güncel sorunlarının ele alınacağı panel, seminer ve çalıştaylar ile 3gün sürecek. Kurultay süresince 1 açılış oturumu, 12panel, 12 seminer 6 çalıştay, gerçekleştirilecek ve akademik bildirilersunulacak.

 Panellerde ele alınacak konu başlıklarışöyle:

 •          UluslararasıSiber Güvenlik

•          İnternetve Hukuku

•          Bazİstasyonları

•          YeniFikir ve Sanat Eserleri Kanunu: Öneriler ve Eleştiriler

•          Bilişimve Telekomünikasyon Sektöründe Girişim Sermayesi

•          BilişimSektörünün Gelişmesi: Teşvik Sistemi ve Yüksek Vergi Sorunu

•          AramaMotorlarının Hukuki ve Cezai Sorumluluğu

•          Oyunve Hukuku

•          ElektronikTicarette Güven ve Mobil Ödeme Sistemleri

•          AB’deKişisel Verilerin Korunması ve Türkiye

•          SosyalMühendislik ve Hackerlar

•          KayıtlıElektronik Posta ve E-Tebligat

Seminerler; “Creative Commons ve AlternatifLisanslar”, “Elektronik Şirket Kuruluşu ve Elektronik Genel Kurul”, “İkinci ElYazılım Satışı”, “Konum Servisleri”, “Adli Bilişim ve Bilirkişilik”, “İnternetİçerik Hırsızlığı”, “Trafiğin IP Üzerinden Taşınması İlişkin PeeringUygulamaları”, “Yeni gTLD’ler”, “Sanallaştırma”, “Bulut Bilişim ve Big Data”,“İnternet Reklamcılığı”, “Bilişim Ortamında Haksız Rekabet”  konularındadüzenlenecek.

“Adli Yazışmalar ve Uyap”, “E-İmza, E-Tebligat ve Kep”, “Dijital Deliller,” “Sağlıkta Kişisel Verilen Korunması”,“Alternatif Uyuşmazlık Çözümü ve Bilişim Sistemleri”, “Bilişim SektöründeGirişimciliğin Artırılması ve Yatırımların Desteklenmesi” konularında 6çalıştay yapılacak. 

Türkiye’nin bilişim ile kalkınması yolundahukuki düzenlemelerin ve hukuk uygulamasının öneminin giderek arttığıgünümüzde, hızla gelişen bilişim sektörü de birçok soruyu beraberindegetiriyor. UBHK, bu sorulara ışık tutması ve sektörü bir araya getirmesiaçısından büyük önem taşıyor. 

Hedef kitlesinin hâkimler, savcılar,avukatlar, noterler, hukuk ve bilişim alanında çalışan, eğitim veren, araştırmayapan akademisyenler ile bilişim güvenliği uzmanları, adli bilişim uzmanları,güvenlik alanında yazılım üreten bilgisayar mühendisleri ve sistem analistlerinolduğu kurultayda, gerek uluslararası alanda gerekse de Türkiye’de bilişim vehukuk alanında karşılaşılan sorunlar üzerinde durulacak. 

Kurultay ile eş zamanlı olarak 2 no’luholde gerçekleştirilecek sergide yazılım donanım firmaları, telekomünikasyon firmaları,internet servis sağlayıcıları gibi alanında uzman firmalar yer alacak. Sergiyekatılmak isteyen firmalara İzmir Ticaret Odası tarafından 9 m2 için yüzde 100teşvik veriliyor.

Turkcell ve Turkcell Superonline AnaSponsorluğunda “Hukuk İçin Bilişim, Bilişim İçin Hukuk” sloganıylagerçekleştirilen kurultay, 28 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek.

2011 yılında düzenlenen kurultayda, 35firmanın stantlı katılımı, 2 bin 219 kurultay ziyaretçisi yer almıştı. Kurultaykapsamında; 7 panel, 4 çalıştay, 8 seminer ve 11 akademik bildiri sunumugerçekleştirilmiş, yurt içi ve dışından alanında uzman toplam 92 konuşmacıkatılmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv