Bin kişiyle ‘Andımız’ı okudular

  • 0
  • 546
Bin kişiyle ‘Andımız’ı okudular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çocuk Koroları Konseri, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Gece sonunda yaklaşık 200 çocuk ve salondakiler hep bir ağızdan “Andımız”ı okudu. Başkan Akpınar çelenk koyma törenini ise protokol yerine, makamı devrettiği çocuk başkanlar ve Çocuk Şenliği için kente gelen dünya çocukları ile gerçekleştirdi.
 
ANDIMIZI OKUDULAR
Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında 10 ülke ve Ege illerinden 143 çocuğu kente getirerek ilçeyi karnaval yerine çeviren Karşıyaka Belediyesi, Çocuk Koroları Konseri düzenledi. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahne alan TOBAV, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi çocuk koroları, en güzel çocuk şarkıları ve marşlarla, salonu dolduran yüzlerce sanatseveri büyüledi. Minik sanatçılar, gecenin sonunda ise sürpriz yaparak hep bir ağızdan Andımızı okudu. Çocuklara Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve salonda bulunanlar da eşlik etti.
 
YAŞASIN CUMHURİYET
Karşıyaka’yı çocukların düşünceleri ve önerileriyle yönettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Atatürk’ün çocuklarıyla ne kadar gurur duysak az. Türkiye Cumhuriyeti bir maddi temel üzerine değil, kültür ve sanatın üzerine kurulmuştur. O nedenle sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmektedir. Biz de sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkıyoruz. Sanatı ucube sayan, sanatçıyı da kapı önüne koyan sistemin karşısındayız. Bu anlayışla, ilk defa bir ilçe belediyesi olarak kadrolu Oda Orkestrası oluşturduk. Başına da; Kültür Bakanlığı’nda yaptıkları gibi jeoloji mühendislerini değil, saygın sanatçıları getirdik. Bugünlerimizi Atatürk’e ve Cumhuriyete borçluyuz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.
 
ÇOCUK BAŞKANLARLA ÇELENK KOYDU
Başkan Akpınar, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ise makamını küçük başkanlar Sudenaz Kırbaş ve Cihan Hoşgönül ile paylaştı, “Atatürk devrimlerinden ve Cumhuriyetin ışığından ayrılmayın” nasihatinde bulundu. Çocuk başkanlar ise daha fazla ağaç ve daha yeşil bir Karşıyaka istedi. Başkan Akpınar; Kaymakamlık Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenini de önceki yılların aksine protokolle değil çocuklarla gerçekleştirdi. Karşıyaka Çocuk Şenliği için kente gelen yabancı ve Egeli çocukların yanı sıra Karşıyakalılar da törene eşlik etti. Başkan Akpınar makamı devrettiği çocuk başkanlar ile birlikte  çelenk koydu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv