“Bir Sebebimiz Var İnsan Olmak”

İzmir ERDODER (Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği) İstanbul Genel Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmeler ardından; Genel Başkan Sayın Canan GÖZTEPE’nin de onayı ile İlk kez Şubeleşerek İZMİR’de kuruldu.

  • 0
  • 1.303
“Bir Sebebimiz Var İnsan Olmak”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir ERDODER (Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği) İstanbul Genel Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmeler ardından; Genel Başkan Sayın Canan GÖZTEPE’nin de onayı ile İlk kez Şubeleşerek İZMİR’de kuruldu.

Basın Toplantısı öncesi İzmir Valisi Sayın Erol AYYILDIZ’a nezaket ziyaretinde bulunan ERDODER İzmir Yönetim Kurulu Üyeleri , 17 Kasım Dünya Prematüre Gününde Mövenpick Otelde  İZMİR ERDODER Yönetimi kamuoyu ile buluştu. ERDODER Genel Başkanı Sayın Canan GÖZTEPE’nin de katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında İzmir Yönetim Kurulu tam kadro hazır bulundu. 
 
Toplantıda ERDODER İZMİR Şubesi projelerinin ilki “AHTAPOT BEZ BEBEKLER” tanıtılırken, diğer projeler hakkında ön bilgiler verildi.

Toplantıda Erken Doğan Bebek Ailelerinden yaşadıkları tecrübelerinin paylaşımı ile duygusal anlar yaşandı.
 
PREMATÜRE NE DEMEKTİR ? 
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlara prematüre doğum denir. Prematüre (erken doğan)  bebekler,  hamilelik haftasına göre adlandırılır;
24 - 31 hafta İleri derece prematüre
32 – 35 hafta orta derece prematüre
36 - 37 hafta sınırda prematüredir.

Prematüre bebeğin cildi şeffaftır, damarları cildin üzerinden görülebilir. Ayrıca bu bebeklerin kahverengi yağ dokusu gelişmediği için vücut ısılarını koruma yeteneği yoktur. Bu yüzden küvözde bakılmaları gerekir. Yine kas ve sinir sistemi gelişimleri de tamamlanmadığından bazı reflekslere sahip değillerdir. Emme refleksi de gelişmediğinden bu bebekler sağılmış anne sütü ya da diğer gerekli besinleri sonda ile midelerine akıtarak beslenirler. Prematüre bebeklerin solunum güçlüğü çekmesi de muhtemeldir. Yine uzmanlar tarafından solunum cihazına bağlanırlar.

Yukarıdaki sebeplerden ötürü erken doğum riski bulunan annelerin doğumlarını “yeni doğan yoğun bakım ünitesi” bulunan bir hastanede yapması gerekmektedir.  Eğer doğum bu şartları sağlayamayan bir hastanede gerçekleştiyse uygun bir taşıyıcı ekiple yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan merkeze taşınması gerekir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv