Bir tek O araç değişmedi

  • 0
  • 910
Yazı Boyutu:

Seferihisar Belediyesi son aldığı araçlarla birlikte 5 yılda Belediyefilosuna kattığı 28 yeni araçla hizmet kalitesini arttırdı. SeferihisarBelediyesi tarihinin sayı ve hizmet kapasitesi olarak en yüksek rakamınaulaşıldı. Belediye araçlarında yenilenmeyen tek araç ise Belediye Başkanının“makam aracı” oldu.  

2009 yılından itibarenöncelikle Seferihisar Belediyesi’nin ekonomisinin düzeltilmesi veSeferihisar’ın markalaşarak bilinirliğinin artırılması çalışmalarına ağırlık verenSeferihisar Belediyesi, yükselen ekonomik gücü ve hizmet gücünün artmasıylabelediyeye 28 yeni araç  aldı. 2014 Ocakayında satın alınan 1 adet Isuzu çöparabası, 2 adet Ford çöp arabası, 2 adet Ford kamyon, hizmet vermeyebaşlayacak. 2014 Şubat ayında ise 1 adet 27 kişilik Isuzu otobüs, 1 adet plajtemizleme aracı, 1 adet büyük cadde süpürge aracı, Seferihisarlılarınhizmetinde olacak. 

BİR TEK MAKAM ARACIYENİLENMEDİ
Seferihisar Belediyesi, 2009 yılı itibarıyla yetersiz olan araç filosunugüçlendirerek, büyüyen Seferihisar’a hizmet verecek yeterliliğe ulaştı. Bu araçların 24adedini Belediye kendi bütçesiyle aldı. 3 adedi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden,1 adedi Konak Belediyesi’nden geldi. Belediye araçlarında yenilenmeyentek araç ise Belediye Başkanının “makam aracı” oldu. 

Her geçen gün büyüyen Seferihisar’a daha iyi hizmet vermek adına araçfilosunu geliştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Tunç Soyer; “ Görevde ilkiki yılımızın çok zor geçtiğini söyleyebilirim. 2009 yılında borç batağıiçerisinde, devlet kurumlarıyla icralık boyuta gelmiş, hiçbir kuruma kredibaşvurusu dahi yapamayan  birdurumdaydık. Önce Kaymakamlığımız üzerinden projeleri geçirmeye çalıştık veartan Seferihisar markasıyla da ilçemizin toplam rantını arttırmaya çalıştık.Bunun sayesinde daha önce de örnek verdiğimiz gibi, tamamı 12 Milyon Lirayasatılan arazimizin, üçte birini 20 Milyon Liraya sattık. Yani ilçemizindeğerini 5 kat arttırmayı başardık. Büyüyen, gelişen, nüfusu artan ilçemizin debir taraftan büyüyen ihtiyaçlarını, gelişen ekonomimizle karşılamayı başardık.Bu da ne kadar doğru büyüdüğümüzün bir göstergesi olsa gerek” dedi. 


Bir tek makam aracının yenilenmemesiyle ilgili sorulan cevabı dayanıtlayan Başkan Soyer; “ilçemizin daha öncelikli işleri var. Az önce saydığımgerekçeler nedeniyle makam aracımızı değiştirmek lüks olurdu. Şu an ulaşımımızısağlamamız, bizim için yeterli” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv