Birinci Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde

  • 0
  • 881
Birinci Dünya Savaşı filmleri Fransız Kültür Merkezi'nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı sebebi ile düzenlenecek  film gösterimlerinde, büyük savaşı anlatan 9 film İzmirli sinema severlerin beğenisine sunulacak

 Fransız Kültür Merkezi, Goethe İnstitut, Almanya Büyükelçiliği, ve Avusturya Kültür Ofisi,  Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılı vesilesiyle film gösterimleri ve konferanslardan oluşan bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. İzmir'de Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenecek olan etkinliğin başlığı "Birinci Dünya Savaşının Hatırlattıkları : Derin Yaralardan Kardeşliğe" olarak belirlendi.

 9 film gösterilecek

 İzmir Fransız Kültür Merkezi Kültür Salonu'nda 18-22 Kasım tarihinde düzenlenecek olan gösterimlerde, büyük savaşı konu alan, 1930 – 2013 yılları arasında dünyaca ünlü yönetmenler tarafından çekilmiş 9 film, İzmirli sinema severlerin beğenisine sunulacak. Gösterilecek filmlerde savaşan taraflar arasındaki  ilişkiler, savaş karşıtlığı, savaşta aşk, Birinci Dünya Savaşı için savaştırılan Afrikalı askerler gibi konular işleniyor. İzmir Fransız Kültür Merkezi yetkilileri, sinema gösterimlerinin ücretsiz olduğunu belirterek sinema ve tarih sevdalısı bütün İzmirlileri gösterimlere davet ettiler. Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için Fransız Kültür Merkezi'nin internet sitesinde bulunuyor.

 Vatanseverlik ve sinema anlatılacak

Sinema tarihi uzmanı Fransız Clement Puget da, etkinlik kapsamında 21 Kasım Cuma günü saat 19.00’da “Vatanseverlik ve Sinema” başlıklı bir konferans verecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Koltuğunu çocuklara devretti

Çocuk başkanı park ve barınak istedi!

Minik başkanlar projelerini açıkladı

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

Arşiv