Bisiklet sevdalıları Ege’de buluşacak

Ege Üniversitesi(EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Ege Üniversitesi 4. Bisiklet Sempozyumu” düzenlenecek.

  • 0
  • 479
Bisiklet sevdalıları Ege’de buluşacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “Ege Üniversitesi 4. Bisiklet Sempozyumu” düzenlenecek.
         
Ege Üniversitesi  “4. Bisiklet Sempozyumu”, 7 Haziran 2018 tarihinde saat 13.00’te Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak törenle başlayacak. Sempozyumun açılış konuşmaları EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Metin ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa tarafından gerçekleştirecek. Sempozyumun onur konuğu ise bisikletinin arkasına monte ettirdiği çantasındaki kitapları okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için köyde yaşayan çocuklara götüren, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel olacak.

 “Bisiklet Turu ve Film Gösterimi”
İki oturum halinde yapılacak sempozyumun ilk oturumu Prof. Dr. Cengiz Metin’in moderatörlüğünde ‘Bisiklet ve Şehir’ konusunda yapılacak. Oturumda sırayla; İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Trafikten Sorumlu İzmir İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Hakan Sabancı, Accell Bisiklet San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Anıl Şakrak konuşmalarını yapacaklar. Fotoğraf Dergisi Yayın Yönetmeni Ömer Serkan Bakır tarafından gerçekleştirilecek olan “Doğudan Batıya Bisiklet ve İnsan İlişkisi” adlı fotoğraf sunumu ile devam edecek oturum; EÜ Doktora Öğrencisi Sertaç Kasaplar’ın “Bas Pedala” isimli bisikletli kentler belgesel filmi gösterimi ve EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Özgür Özkaya, Arş. Gör. Dr. Görkem Aybars Balcı ve Hakan As’ın “Bisiklet ve Bilimin Buluşması” konulu konuşmalarıyla son bulacak.
           
Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa moderatörlüğünde yapılacak “Bisiklet ve Yaşam” konulu ikinci oturum kapsamında ise; Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu(EBİT) Sorumlu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bintuğ Öztürk “Bisiklet ve Liderlik”, Eşpedal Derneği Başkanı Saldıray Altındağ “Aynı Bisiklet ile Yol Arkadaşlığı”, Süslü Kadınlar Bisiklet Topluluğundan Sema Gür “Yolunu Farket”, Sosyal Sorumluluk Projeleri Aktivisti Gökhan Güneri “Bisikletle Farkındalık Nasıl Oluşturulur”, İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği(İZGEM) Üyesi Bora Bayraktarlar “Bisiklet Branşında Olimpik Seviyede Sporcu Yetiştirme”, EBİT ve Ege Dağ Bisiklet Takımı Üyeleri Polatkan Ayvaz ve Ahmet Tuncer Akdeniz “Öğrencilikte Bisiklet” konulu konuşmalar gerçekleştirilecek.
         
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılacak iki oturumun ardından, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünden başlayarak  “Bisikletlerle Kampüs Turu” etkinliği yapılacak. Saat 21.15’te Ege Üniversitesi Kampüs Tören Şölen Alanı’nda ücretsiz olarak yapılacak “The Program/Son Efsane” adlı bisiklet temalı film gösterimi ile etkinlik son bulacak.
Mervan Duruk-Ozan Demirel-Barış Taşkıran
İZMİR(Ege Ajans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yarımada Kadar Güzel Bayram!

Foça'da 23 Nisan coşkusu

Başkan Tugay Ege Ordusu Komutanı Yeni’yi ziyaret etti

İzmir Aşkına kostüm şampiyonu

Festivalde muhteşem final

Başkan Tugay'dan İzmir Valisi Elban'a ziyaret

Arşiv