BİSİM 5. yaşında

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2014’te hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi “BİSİM”, 5. yaşında 1 milyon 622 bin kullanıcıya ulaştı.

  • 0
  • 512
BİSİM 5. yaşında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 18 Ocak 2014’te hizmete aldığı bisiklet kiralama sistemi “BİSİM”, 5. yaşında 1 milyon 622 bin kullanıcıya ulaştı.
 
"Bisiklet kenti" hedefinde önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kısa sürede büyük ilgi gören BİSİM’le bisikleti spor ve hobi aracı olmaktan çıkardı. 18 Ocak 2014 yılında İzmirlilerin hayatına giren bisiklet kiralama sistemi BİSİM, 5 yılda 1 milyon 622 bin kullanıcıyla ulaştı. Sahilevleri ile Mavişehir arasındaki sahil şeridi boyunca oluşturulan 34 istasyonda hizmet veren Büyükşehir'in bisikletleri, yaygınlaşan bisiklet yolları, 735 park yeri ve 500 bisikletle kısa süre içinde İzmirlilerin yaşamında çok şeyi değiştirdi.
 
BİSİM’den sonra
Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu kiralık bisiklet sistemi BİSİM'le birlikte İzmirlilerin bisiklet binme isteği ortaya çıkarken, yaygınlaşan kullanımla bisiklet satışları da arttı. Eskiden çocukların karne hediyesi olarak bakılan bisiklet, İzmir’de hem sağlıklı yaşam hem de ulaşım için kullanılır oldu. İZBAN ve metronun bisikletle seyahate olanak sağlamasıyla birlikte “katlanabilir bisiklet” satışlarında artış yaşandı.  İzmir’de önemli bir kesim, uygun hava koşullarında işine bisikletle gider oldu. Trafikte bisikletlilere karşı saygı ve empati yaygınlaştı.
 
34 istasyonla hizmet veriyor

Sadece İzmirlilerin değil, kente gelen turistlerin de beğenisini kazanan BİSİM'en Sahilevleri, İnciraltı Rekreasyon Alanı, İnciraltı Kent Ormanı, Göztepe Köprü, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Üçkuyular İskelesi, Susuzdede, Köprü, Karantina, Karataş, Konak Metro, Konak İskele, Pasaport İskele, Vasıf Çınar, Ali Çetinkaya Bulvarı, Alsancak İskele, Alsancak Garı, Liman, Meles Rekreasyon Alanı, Bayraklı İskele, Bayraklı Nikah Salonu, İZBAN Turan İstasyonu, Alaybey Tersane Cafe, Karşıyaka İskele, Karşıyaka Evlendirme Dairesi, Yunuslar, Bostanlı İskele, Bostanlı Spor Tesisleri, Bostanlı Odağı, Mavişehir Balıkçı Barınağı, Mavişehir, Doğal Yaşam Parkı, Kuş Cenneti ve Sahilevleri Bakü Parkı'nda istasyonları bulunuyor.

İzmirim Kart'la da entegre edilen İzmir’in akıllı bisiklet sistemi, 06.00 ile 23.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 5 yılda 1 milyon 622 bin kullanıcıya ulaşan BİSİM’in, BİSİM kartlı üye sayısı 140 bin, kredi kartlı üye sayısı 123 bin, İzmir’im kartlı üye sayısı ise 2 bin 135 oldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv