Bize çelme takılıyor

  • 0
  • 968
Yazı Boyutu:

Akşam Çayları’nı Latife Hanım Mahallesi ve Mustafa KemalMahallesi’ndeki toplantılarla sürdüren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,stat projesiyle ilgili çıkışıyla dikkat çekti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nınÖrnekköy Stadı konusunda sudan bahaneler öne sürdüğüne dikkat çeken BaşkanDurak, “Spor Bakanı sportmence siyaset yapıyor. Buradaki insanların ayağınaçelme takıyor” dedi.

“Akşam Çayları” adı altında sürdürdüğü mahalle toplantılarınaLatife Hanım Mahallesi ile devam ettiren Başkan Durak, vatandaşlarınsorunlarını dinleyip, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Latife HanımMahallesi’nin yeni bir mahalle olduğunu belirten Başkan Durak’a ağırlıklıolarak yöneltilen soru kent yenilemesine ilişkin oldu. Bölgede yapılaşmanınçarpık olduğunu ifade eden Başkan Durak, Latife Hanım Mahallesi içinhazırladıkları Kentsel Dönüşüm projesini de ilk kez mahalle sakinlerineanlattı. Projenin henüz onaylanmadığının altını çizen Başkan Durak, “Buprojenin Büyükşehir Belediyemiz tarafından onaylanması gerekiyor. Projeyihazırlarken, yerinde dönüşümü esas aldık. Vatandaşlarımızın hiçbir hak kaybınauğramadan, sağlıklı konutlarda yaşayabilmesi için çalışıyoruz”  diye de ekledi.

Başkan Durak, Örnekköy Stadı’yla ilgili sorulan sorularkarşısında ise, ilginç bir çıkışta bulundu. Stat projesinin hiçbir pürüzününbulunmamasına rağmen, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sudan bahaneler önesürdüğünü belirten Başkan Durak, “stat yerinin hiçbir problemi yok. Bugünihalesi yapılsa, yarın kazma vurulur. Ama spor bakanımız sportmence siyasetyapıyor. Buradaki insanlara çelme takıyorlar. Nereye yapmak istiyorlar? NikahSarayı’nın oradaki küçücük alana… o kadar aracı nereye sokacaksınız. Hesap yok”dedi.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın, önceki gün kimahalle toplantılarının ikincisi ise, Mustafa Kemal Mahallesi Körfez Sitesi’ndegerçekleşti. Başkan Durak, site sakinlerinin, önlerinde yapılan yüksek katlıbir başka siteye ilişkin eleştirilerine, “Ben, göreve geldiğim günden bugünehiç plan tadilatı yapmadım. 1992 yılında yapılan planlar uygulanıyor. Bugüneleştirdiğiniz yüksek binalar, bu planların eseri. Biz, yasa ne diyorsa onuuyguluyoruz. Yasanın insanlara tanıdığı hakları da ellerinden alamayız”yanıtını verdi. 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv