Bizim ki İstiklâl Marşı, başka yazılamaz gari

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100'ncü yıl dönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı.

  • 0
  • 657
Bizim ki İstiklâl Marşı, başka yazılamaz gari
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100'ncü yıl dönümü Bergama’da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, protokol üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Törene katılım Koronavirüs nedeniyle sınırlı tutuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz yaptı. Şiirlerin okunması ile devam eden tören ’10 Kıta Bir Vatan. İlelebet İstiklal’ temalı ortaokullar ve ilkokullar arası yapılan şiir, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Öte yandan kapsamlı bir şekilde hazırlıkları yapılan tören, Koronavirüs salgının son günlerde tırmanışa geçmesi nedeniyle alınan önlemler kapsamında kısa tutuldu.   

BAŞKAN KOŞTU; “VATAN VE MİLLET SEVGİSİNİN EN GÜZEL İFADESİ İSTİKLAL MARŞIMIZ”
İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100.’ncü yıl dönümü münasebetiyle bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesinin İstiklal Marşı mısralarında yer aldığına işaret ederek, “Bu marşı bize armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygı ile anıyorum” dedi.

İstiklal Marşı’mızı anlamak ve anlatmak için hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi ve onu bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğine açıklamasında dikkat çeken Başkan Koştu, “O dönem milletimizin bir varoluş mücadelesi verdiği, sömürgeci devletlerin topraklarımızı işgal ettiği bir dönemdi.  Bu ortamda bağımsızlık konusunda duyarlı tüm vatanseverler gibi Mehmet Akif'te Anadolu'ya geçerek Milli Mücadele saflarına katıldı. Bu şiir bir ulusun trajik bir anda var olup olmama noktasında ihtiyaç duyduğu sonsuz gücü ve her türlü değeri taşımaktaydı. Milli duyguların tercümanı Mehmet Akif Ersoy tarafından dilimizin bütün incelikleri kullanılarak kaleme alınan İstiklal Marşı’mız 12 Mart 1921'de TBMM'de defalarca okunarak Milli Marş olarak kabul edildi. Allah bizlere bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı bu vesile ile bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv