Boat İzmir’de dünya turu

  • 0
  • 1.115
Yazı Boyutu:

7 – 11 Mayıs 2014 tarihlerinde ikinci kez organizeedilen BOAT İZMİR – 2’nci Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı kapsamında, ÖzkanGülkaynak tarafından Uzaklar 2 – Dünya Turu söyleşisigerçekleştirildi. Uzaklar 2 – Dünya Turu söyleşisi fuar ziyaretçilerinden büyükilgi gördü, dinleyenlere dünya turu yaptırdı.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda organize edilensöyleşide, Gülkaynak, 2006 – 2009 yılları arasında Kayıtsız III isimli küçükteknesiyle, 3 yıl boyunca dünya denizlerinde yaşadığı anılarını anlattı,dinleyiciler ile paylaştı.

Denizdeki dünya turunu interaktif bir sunumla anlatanGülkaynak, doğduğu günden bugüne doğaya ve denize aşık olduğunu önemlevurguladı.

15 yaşında dünyayı dolaşmak için karar aldığınısöyleyen Gülkaynak, sözlerine şöyle devam etti:“Denize olan sevgim azalmadığı gibi her geçen günarttı. Birçok teknemden sonra Kayıtsız 3 isimli ahşap teknemi tasarladım veinşa ettim. Teknenin tasarımında tamamen doğal malzemeler kullanıldı. Metaller,bronzdan döküldü. Teknemi,  ülkemizi yurt dışında temsil edecek Türkişçiliğine ve deniz işçiliğine yönelik donanımlarla donattım. Kayıtsız 3,dünyanın her yerinde saygı gördü, denizciliğin gelişmiş ülkelerinde haber oldu,dergilerin kapaklarında yer aldı.

Bu duygularla 2006 yılında İzmir’den yola çıktım, hepkitaplarda okuduğun o ayrılığın zorluğunu yaşadım. Bir tarafta aileniz, birtarafta dostlarınız size gitme der gibi bakarken, gitmek gerçekten çok zordu.İnsanların idealleri için sevdiklerini bir kenarda bırakmak doğrumu diyesorguladım. Ve bu duygularla yola çıktım. 10 gün içerisinde şunu anladım, oanda sevdiklerimin istediklerini yapsaydım, bu yola çıkmasaydım bu o an için sahtebir mutluluk olacaktı.

Denizde çok mutlu, huzurlu, yıldızların altındankendinizi çok önemsiz ve her şeyin geçici olduğunu hissediyorsunuz. Okyanusgeçitleri insana çok şey öğretiyor. Karadaki düzeni sorgulamaya başlıyorsunuz.” 

İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 ve 3 No’lu hollerde,15 bin metrekare alanda düzenlenen BOAT İZMİR, 11 Mayıs 2014 Pazar günü sonaerecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv