Bodrum Oda Orkestrası’ndan Muhteşem Konser

  • 0
  • 1.048
Bodrum Oda Orkestrası’ndan Muhteşem Konser
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2007 yılında; Turgutreis doğumlu olan İzmir Devlet SenfoniOrkestrası sanatçısı Numan Pekdemir’in sanat koordinatörlüğünde Bodrum Belediyesi’ncekuruluş çalışmalarına başlanan Bodrum Oda Orkestrası 30 kişilik kadrosuyla 15 EylülPazartesi günü Bodrum Kalesinde halka açık bir konser gerçekleştirilecek.Konser saat 20.45 de başlayacak.  Kültürve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, SunDance Hotel, Timur Kabaklarlı, D-Marin Turgutreis, Arif Vidinli, Tükelmat A.Ş,ve Özveren A.Ş’nin de destek verdiği konserde Vivaldi’nin ünlü Mevsimler’i, Kodallı’nınTelli Turna’sı ve Çaykovski’nin Serenad’ı seslendirilecek. Şef NesrinBayramoğulları’nın yöneteceği konserin konuk sanatçısı ise kemancı ErsunKocaoğlu olacak.

 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki bazısanatçıların bir araya gelerek oluşturdukları grup 2008 yılı Mayıs ayındaBodrum Nurol Kültür Merkezi’nde İlk konserini Gürer Aykal ve Suna Kan ilebirlikte gerçekleştirdi. Bodrum Oda Orkestrası’nı,daha sonra Naci Özgüç, ErolErdinç, Antonio Pirolli, Stefano Mazzoleni, Orhun Orhon, İbrahim Yazıcı, LeeJong-Wuk, İclal Kardıçalı, Betin Güneş,  gibi şefler yönetirken  İdil Biret, Şefika Kutluer, Sema Korkut, OzanAkkol, Aytül Büyüksaraç, Lee Gong-Hee,  AltuğDilmaç, Mario Hossen ve Pepe Romero gibi usta virtüözlere de eşlik etti.

Bodrum Oda Orkestrası Sanat Koordinatörü Numan Pekdemirkonserle ilgili şunları söyledi:   “Bilindiği gibi Bodrum Oda Orkestrası olarak değerli sanatçıarkadaşlarımla konserler vermekteyiz. Şimdiye kadar Ankara, İstanbul, İzmirbaşta olmak üzere değişik kentlerde konserler verdik. Aldığımız bir davetüzerine 2012 yılı Eylül ayında Kore de son derece başarılı yedi konseretkinliğine katıldık. 2015 için tekrar davet edildik. Ama benim için her zamanBodrum ve Turgutreis konserlerinin ayrı bir değeri olmuştur . Doğduğum kente buanlamda hizmet vermenin önem arzettiğini özellikle belirtmek isterim. Buetkinliklerimizde amaç maddi bir kazanç elde etmenin ötesinde hemşerilerimizeklasik müziğin en güzel örneklerini sunabilmek. Bu konser için GenelMüdürlüğümüzün çok önemli ve değerli katkılarını gördük. Genel Müdürümüz SayınMurat Salim Tokaç başta olmak üzere Genel Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz.Ayrıca Bodrum Belediyesine ve Başkan Sayın Mehmet Kocadon’a ve değerlisponsorlarımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım günün birinde,ama uzak olmayan bir günde Bodrum Filarmoni Orkestrasının da konserlerinebaşlamış oluruz’ dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv