Bokova’nın ‘destek’ açıklamasından güç aldık

  • 0
  • 922
   Bokova’nın ‘destek’ açıklamasından güç aldık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova’nın “Efes’in UNESCO Dünya Mirası listesine girmesini destekliyorum” açıklamasının önemli bir mesaj olduğunu söyledi. Tüm hazırlıkların tamamlandığını, destek sözleriyle güç aldıklarını ve doğru yolda olduklarına tam kanaat getirdiklerini belirten Bakıcı, “Haziran ayında UNESCO Dünya Asıl Mirası Listesinde olacağız, buna inancımız tam” dedi.
“Selçuk Efes Antik Kentini destekliyorum”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmeler yapan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova özel bir TV kanalına (NTV) Selçuk Efes Antik Kenti ile ilgili açıklamalar yaptı. Efes Antik Kentinin asıl listeye alınmasını desteklediğini açıklayan Bokova, “Efes Dünyanın en önemli antik kentlerinden biri. Bekleme listesinde 52 alan bulunuyor. Dolayısıyla listede yer almak zor ama önemli fırsatlar barındırıyor. Ben Efes Antik kentini UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi’ne alınmasını destekliyorum. Kararı elbette Haziran ayında yapılacak oturumda komite verecek” diye konuştu.

“Gün sayıyoruz”
UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova’nın destek açıklamasının kendileri için son derece önemli olduğunu ve güç verdiğini ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Sayın Bokova’nın programlarına dahil olarak kendisiyle görüşebilmek için girişimlerde bulunduk. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’a Sayın Bokova’ya iletilmek üzere hazırladığımız dosyayı ulaştırdık. Sayın Bakanımız her konuda olduğu gibi bu konuyla da yakından ilgilendi ve Bokova’ya Selçuk Efes Antik Kenti için görüşeceğini bildirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Bokova’nın Efes’in dünyanın en önemli antik kentleri arasında olduğunu bildirmesi ve UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesi’ne alınmasını desteklediğini açıkça beyan etmesi elimizi güçlendirmiş, gücümüze güç katmıştır. Bu bir anlamda bizim doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi niteliğindedir. Asıl listede yerimizi almak için gün sayıyoruz” şeklinde konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv