Boncuklara can katıyorlar

  • 0
  • 678
Yazı Boyutu:

Dr. Hakan Tartan, “15 semt merkezimizde binlerce kadına ulaşıyoruz. Yeni beceriler öğrenmenin yanı sıra var olan el becerilerini de daha ilerleterek ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar. Ben de kendileriyle gurur duyuyorum. Hem evlerinde geçen boş zamanlarını kurslarımızda değerlendiriyorlar hem de eşlerine önemli ölçüde maddi destek de bulunuyorlar” diye konuştu.
 
Oteller Sokağı’nda hizmet veren Basmane Semt Merkezi’ndeki takı kursuna katılan kursiyerler birbirinden güzel tasarımlara imza atıyor.
10 yıldır Konak Belediyesi bünyesinde el işi kursu öğretmenliği yapan Halk Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenlerinden Tennur Erçioğlu kadın kursiyerler ile  haftanın bir günü de olsa  buluşup muhteşem ürünler ortaya çıkarıyor.  Daha çok boncuk kullanarak takılarını tasarlayan kadınlar, düzenlenen kermeslerde, yılsonu sergisinde ve arkadaşlarına satış yaparak hem aile bütçelerine katkı sağlıyorlar, hem de farklı tasarımlar yapmayı öğreniyorlar.
 
El işi kursu öğretmeni Tennur Erçioğlu, Basmane Semt Merkezi’nin kentin buluşma noktası olduğunu ve bu nedenle İzmir’in pek çok semtinden kursiyerlerin katılım sağladıklarını söyledi. Erçioğlu, “Pek çok kadın kursiyerle aynı çatı altında aynı amaç için toplanıyoruz. Kolye, küpe, yüzük hatta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dağıttığı fularların kenarlarını bile boncuklarla işleyerek daha da değerli kılıyorlar” dedi. İçlerinde 10 yıldır bu kurslara devam eden kursiyerler bile var. Çok iyi vakit geçirdiklerini, el işi, takı öğrenmenin yanı sıra hayata dair paylaşımlarda da bulunduklarını ifade eden kadınlar, kendilerine bu fırsatı sunan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ettiler.
         Üreten, evine, bütçesine ve kendisine pozitif katkıda bulunan kadınları her zaman destekleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “15 semt merkezimizde binlerce kadına ulaşıyoruz. Yeni beceriler öğrenmenin yanı sıra var olan el becerilerini de daha ilerleterek ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar. Ben de kendileriyle gurur duyuyorum. Hem evlerinde geçen boş zamanlarını kurslarımızda değerlendiriyorlar hem de eşlerine önemli ölçüde maddi destek de bulunuyorlar” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv