Bornova Belediyesi bilimin destekçisi

  • 0
  • 877
Yazı Boyutu:

2010 yılında kurduğuMevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde öğrencilere bilim eğitimi veren BornovaBelediyesi, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay BilimleriBölümü’yle birlikte uluslararası katılımlı bir çalıştay düzenleyerek bilimedesteğini sürdürüyor. “Yıldız Arkeolojisinin Kazı Alanları: Samanyolu’ndaki DevYıldızlar” isimli çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye BaşkanıProf. Dr. Sındır, daha aydınlık bir gelecek için eğitime ve bilime destekvermeye devam edeceklerini söyledi
 
Bornova Belediyesi, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nünkuruluşunun 50. yılı etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi’yle birlikte, FenFakültesi Konferans Salonu’nda “Dig Sites Of Stellar Archeology: Giant Stars InThe Milk Way” (Yıldız Arkeolojisinin Kazı Alanları: Samanyolu’ndaki DevYıldızlar) isimli çalıştay düzenledi. Samanyolu Galaksisi’nde güneşten yüzlercekat büyüklükteki dev yıldızların incelenmesine yönelik bilgilerin aktarıldığıkonferansta uluslararası düzeyde bilgiler paylaşıldı. Çalıştay kapsamındaki birtoplantı da, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi Prof. Dr.Abdullah Kızılırmak Salonu’nda düzenlendi. Toplantılarda SamanyoluGalaksisi’nin evrimine ilişkin çalışmalar üzerinde duruldu.

Beş ayrı kıtadan konusunda uzman bilim insanlarınınkatıldığı çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır, bilime ve eğitime yaptıkları katkıları anlattı. MevlanaToplum ve Bilim Merkezi’nde gençlere bilim eğitimi verdiklerini anlatan BaşkanSındır,  Merkez’deki konferans salonuna Ege Üniversitesi Astronomi ve UzayBilimleri Bölümü’nün kurucusu olan Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak’ın isminiverdiklerini hatırlattı. Sındır, çocukların teleskoplarla uzayı, mikroskoplarlahücrenin yapı taşlarını inceleyebildiği, fizik ve kimya deneyleri yapıp bilimtarihi ve felsefesini özel mekanlarda öğrendiklerini Merkez’de yetişençocukların bilime olan meraklarının arttığını söyledi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv