Bornova Belediyesi’nde “Kadınlar Özel”

  • 0
  • 590
Bornova Belediyesi’nde “Kadınlar Özel”
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornovalı kadınlar, Bornova Belediyesi’nin “KısırlıkTedavisi ve Menopozda Kadın Sağlığı” başlığıyla gerçekleştirdiği seminerde, alanında Dünyaca tanınan iki profesörü dinleme ve soru sorma şansı buldu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ümit İnceboz ile Radyolog Prof. Dr. Remide Arkun’un konuşmacı olduğu seminer yoğun ilgi gördü. İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Dal – Tüp Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen seminere katılan kadınlara indirimli muayene ve tedavi imkanı da sunuldu.

Bornova Belediyesi’nin İrenbe Kadın Hastalıkları ve Doğum Dal – Tüp Merkezi işbirliği ile gerçekleştirdiği; “İnfertilite(Kısırlık)Tedavisi ve Menopozda Kadın Sağlığı” başlıklı seminer Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı.

İndirimli muayene ve tedavi imkanı
Bornovalı kadınlar; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ümit İnceboz ile Radyolog Prof. Dr. Remide Arkun’un konuşmacı olduğu seminere yoğun ilgi gösterdi. Bornova Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda salonu dolduran kadınların tamamına dağıtılan kuponlar ile İrenbe’deki muayene ve tüp bebek tedavileri için indirim sağlandı.

Nasıl tüp bebek sahibi olunabilir
İnfertilite yani Kısırlık Tedavisi hakkında konuşan Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ümit İnceboz, önce kısırlığa yol açan faktörlerin bilinmesi gerektiğini söyledi. Bu sorunu yaşayan çiftlerden kesinlikle muska, oturma banyoları, kaplıca gibi batıl ve yanlış tedavi yöntemlerine başvurmamasını isteyen Prof. İnceboz, aşama aşama nasıl tüp bebek sahibi olunabileceğini anlattı. İnceboz, Bornovalı kadınları menopozda yaşanabilecek sıkıntılar ve tedavisi ile kemik erimesi konusunda da aydınlattı.
 
Meme kanseri ile mücedele edilebilir
Radyolog Prof. Dr. Remide Arkun ise kadınlarda sıkça görülen hastalıklardan olan meme kanseri hakkında sunum yaptı. Dünya’da her yıl 1.4 milyon kadının meme kanserine yakalandığını söyleyen Prof. Dr.  Arkun, erken tanı ve tarama programları ile ölüm oranın her yıl düştüğünü ifade etti. “Meme kanseri önlenemez ancak bu hastalıkla mücadele edilebilir” diyen Arkun, periodik mamografinin önemine dikkat çekti. Arkun, çok önemli olduğunu belirttiği kendi kendine yapılan meme muayenesini de anlattı.

Doktorlara soru yağmuru, Belediye’ye teşekkür
Katılımcılar seminerin son bölümünde alanlarında sadece Türkiye’de değil Dünya’da tanınan iki profesörü soru yağmuruna tuttu. Düzenlenen etkinlik nedeniyle Bornova Belediyesi’ne teşekkür eden Kadınlar, sorunları ve merak ettikleri konular hakkında birebir bilgi alma şansı buldu. Öyle ki; seminer planlanan süreden daha da uzun sürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv