Bornova Belediyesi’nden büyük tasarruf hamlesi

Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi Srebrenica Katliamı’nı anlatan ressam Öykü Daryürek’in eserlerinin yer aldığı “Körlük” adlı sergi ile açıldı.

  • 0
  • 396
Bornova Belediyesi’nden büyük tasarruf hamlesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi Srebrenica Katliamı’nı anlatan ressam Öykü Daryürek’in eserlerinin yer aldığı  “Körlük” adlı sergi ile açıldı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un açılışını yaptığı serginin ardından Meclis toplantısına geçildi. Toplantıda sunum yapan Başkan İduğ, Meclis Üyelerine yeni tasarruf planını anlattı. 
 
Bornova Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi, Srebrenica Katliamı’nı anlatan “Körlük” adlı resim sergisi ile açıldı. 2011 yılında Marş Mira Barış Yürüyüşü’ne katılan genç sanatçı Öykü Daryürek’in 25 eserinin yer aldığı serginin açılışını Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptı. Başkan İduğ, genç sanatçıyı anlamlı çalışması için tebrik ederek başarılar diledi. Sergin ardından Meclis toplantısına geçildi. Başkan İduğ, meclis toplantısında belediyede kullanılan araçlarla ilgili yeni tasarruf planını anlattı. 
 
Meclis üyelerine yaptığı sunumda belediyede kullanılan araçlar için kiralama modelinden satın alma modeline geçilmesinin avantajlarını anlatan Başkan İduğ, “Bornova Belediyesi’nde 68 araç kiralık olarak kullanıyor. Bu araçların 36 aylık kirası 70 milyon lira. Tabi ki bunlar 3 yıl önceki fiyatlar. Bu rakam bugün belki 80 belki de 90 milyon lirayı bulacak. Biz de araçları kiralamak yerine satın alırsak kaça mal olur diye düşündük ve bunun için çalışma yaptık. Devlet Malzeme Ofisi’nden almak kaydıyla bunun bize maliyeti 35 milyon lira” dedi. 
 
“Ciddi bir tasarruf sağlayacağız” 
Bu günkü değer ile arasındaki farkın iki kat olduğunu anlatan Başkan İduğ, “Satın alma modeli ile alınan araçlar 3 yıl sonra Bornova Belediyesi’nin olacak. 2019 model oldukları için de en az 10 yıl kullanabileceğiz. Yani kiralama bedelinin yarısını ödeyerek ciddi bir tasarruf sağlayacağız” diye konuştu. Araçların kullandığı yakıt bedelinin 11 milyon lira olduğunu da anlatan İduğ, “Belediyemize ait bir akaryakıt istasyonu var. Orayı kiraya vermeyi düşünüyoruz. Orayla yüzde 10’luk bir taşıtmatik  akaryakıt anlaşması yapılıp, yüzde 8 lik bir indirim alınabilir. Yaklaşık 1 milyon liralık tasarruf elde edilebilir” diye konuştu.
 
 Kredi ile 48 milyon lira  
Kredi oranlarını da anlatan Başkan İduğ, “Kasamızda 35 milyon lira varsa sorun değil. Ama kredi kullanacaksanız bugünkü faiz oranları 4,25’e geriledi. Bunun üzerinden hesaplarsak bizim rakamımız 48 milyon liraya denk geliyor. Şu an yıllık 22 ile 24 milyon lira arası araç kiralama faturası ödüyoruz.  Bu işi kredi kullanarak yapmamız gerekir mi? bilmiyoruz” diyerek bilgi verdi. 
 
Kaynakları doğru kullanacağız 
Belediyenin nakit akışında yılsonuna kadar bir sıkıntı olmadığını da dile getiren Başkan İduğ şöyle konuştu:  “Belediye hizmet binası projesinden şimdilik vazgeçtik.  Bunun için 12 milyon 500 gibi bir kaynak bu yılın bütçesinde var. Daha önceden başlanan bazı projelerin de 2019 yılı içinde hayata geçebileceğini sanmıyoruz. Dolayısıyla bu kaynakları da doğru kullanarak krediye gerek kalmadan bu işi halletmeye çalışacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv