Bornova Belediyesi’nden ihtiyaçlı vatandaşlara diş tedavisi hizmeti  

Evde bakım hizmetleri, hasta nakil çalışmaları, kadınlara yönelik olarak düzenlenen eğitimler gibi bir çok alanda faaliyet veren Bornova Belediyesi sağlık alanında yaptığı çalışmalar  ile öne çıkıyor.

  • 0
  • 993
Bornova Belediyesi’nden ihtiyaçlı vatandaşlara diş tedavisi hizmeti  
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Evde bakım hizmetleri, hasta nakil çalışmaları, kadınlara yönelik olarak düzenlenen eğitimler gibi bir çok alanda faaliyet veren Bornova Belediyesi sağlık alanında yaptığı çalışmalar  ile öne çıkıyor. Bu hizmetlerden yararlananların sayısı her geçen gün artarken Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi içerisinde de Diş Doktoru ve Diyetisyen bulunuyor. Bornovalı vatandaşlar ağız ve diş sağlığı konusunda aldıkları hizmetten de memnun kalıyor.  
 
Bornova Belediyesi’nin Sağlıklı Bornova hedefi ile yaptığı çalışmalar devam ediyor. Evde yaşlı, gebe, lohusa ve bebek bakımı, hasta nakil çalışmaları ve diyetisyen hizmetlerinin yanında ağız ve diş sağlığı hizmeti de veriliyor.  Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde görev yapan diş hekimi randevu sistemi ile çalışıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne müracaat eden vatandaşlara ağız ve diş protezi hizmetinin yanında kanal tedavisi de yapılırken özellikle Sağlık Köyü çevresinde oturan çocukların diş tedavileri de imkan doğrultusunda gerçekleşiyor. 
 
Bornova’nın sağlık üssü haline gelen Merkez’de diş tedavisinde 2014 yılından bu yana 1047 kişiye hizmet verildi. Bakıma muhtaç olan hastalar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar ve gebeler için de 2 bin 687 ev ziyareti gerçekleştirildi. Ayrıca spor kursları ile Mevlana Toplum Bilim Merkezi’nde eğitim alan çocuklara ve Kadın Sığınma Evinde kalan misafirlere de belli periyotlarda Ağız ve Diş Sağlığı eğitimleri veriliyor. Bu eğitimlerle de 2 bin 150 kişiye ulaşıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sağlıkta ve sosyal alanda hizmetler verdiklerini belirterek tüm ihtiyaç sahiplerinin her konuda yanında olmak istediklerini ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv