Bornova Belediyesi’nin stratejik planı oybirliği ile kabul edildi

  • 0
  • 948
Bornova Belediyesi’nin stratejik planı oybirliği ile kabul edildi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin 2015-2019 yıllarını kapsayanstratejik planı Belediye Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 4 ana tema, 8stratejik amaç ve 52 hedeften oluşan planın ilçenin gelecek 5 yıldakigelişimine yön vereceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Herkesimin görüşleri alınarak hazırlanan stratejik planımız doğrultusundailçemizin önünü açacak hizmetler üreteceğiz. Stratejik planımızın en dikkatçekici yanlarından birisi ilçemizi geleceğe taşıyacak inovasyon turizm vetasarımın öne çıkması oldu” dedi. Başkan Atila, hazırlanmasındaki işbirliğinedeniyle Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve stratejik planıoybirliği ile kabul eden Bornova Belediye Meclis üyelerine teşekkür etti

 

Bornova Belediyesi’nin meclis üyelerinden muhtarlara, siviltoplum kuruluşu temsilcilerinden, belediye personeline ve anketler yoluylavatandaşlara kadar farklı kesimlerin görüşlerini alarak üniversitelerinakademik desteğiyle hazırladığı 2015-2019 stratejik planı yürürlüğe girdi.Bornova Belediye Meclisi’nde CHP’li ve AK Partili meclis üyelerininoybirliğiyle kabul edilen ‘Stratejik Plan’, ilçenin 5 yıllık hizmet veyatırımlarına yön verecek şekilde hazırlandı.

 

4 ANA TEMA

 

‘Kurumsal Gelişim’, ‘Belediyecilik Hizmetleri’, ‘Paydaşlarlaİlişkiler’ ve ‘İnovasyon, Turizm ve Tasarım’ olmak üzere 4 ana teması bulunanBornova Belediyesi Stratejik Planı’nda yaşanabilirlik, sürdürülebilirlik,hizmet, insan ve çözüm odaklılık, hızlı ve güleryüzlü hizmet, mali veteknolojik olarak sağlam altyapı, kültür ve tarih turizmi, tasarım ve inovasyonöne çıktı. Stratejik Plan’da 4 ana tema çerçevesinde 8 stratejik amaç ve 52hedefe yer verilirken 67 performans göstergesiyle genel ilkelerin altyapısıoluşturuldu.

 

Stratejik Plan’da ‘Kurumsal Gelişim’ teması altında‘Stratejik Yönetim ve Yönetim Geliştirme Çalışmalarının BaşlatılarakKurumsallaşmanın Sağlanması’, ‘Mali Kaynakların Arttırılması ve EtkinKullanılmasının Sağlanması’, ‘Yönetim Bilgi Sistemleri ve İletişimTeknolojileri Kullanılarak Hizmet Kalitesinin Arttırılması’ hedeflerine yerverildi.

 

‘Belediyecilik Hizmetleri’ temasında ‘Kentsel GelişimFaaliyetlerinin Geliştirilmesi ve Tamamlanması’, ‘Çevre Bilincinin Arttırılmasıve Olumsuz Çevresel Etkilerin En Aza İndirilmesi’ ve ‘Yurttaşların YaşamKalitesinin Arttırılmasına Yönelik Belediyecilik FaaliyetlerininGerçekleştirilmesi’ hedefleri yeraldı.

 

‘Paydaşlarla İlişkiler’ teması altında ‘PaydaşlarlaKarşılıklı İşbirliği ve Etkileşimin Geliştirilmesi’ hedefi benimsendi.

 

‘İnovasyon, Tarizm ve Tasarım’ temasına bağlı olarak ise‘Kent Kimliğinin Oluşmasını Sağlamak (Markalaşmak)’ hedefi Stratejik Planda yeraldı.

 

STRATEJİK YÖNETİM

 

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nindanışmanlık desteğiyle hazırlanan, Bornova Belediyesi Stratejik Planı’nailişkin Fakülte Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken de bir sunum yaparak meclisüyelerine bilgi verdi. Prof. Dr. Kesken, planın hazırlanması sürecinde farklıkesimlerin görüşlerini aldıklarını belirterek, “Bornova Belediye BaşkanımızOlgun Atila sadece bir stratejik plan hazırlamanın da ötesinde stratejik biryönetim sergilemek istediğini bize iletti. Biz de bu anlayışla çalıştık” dedi.Prof. Dr. Kesken, Stratejik planın yer yıl gelişmelere göre revizyonlarınyapılması gerektiğini söyledi.

 

İNOVASYON, TURİZM VE TASARIM ÖN PLANDA

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Bizim Evimiz’diyerek çıktığımız bu yolda ortak akıl ve katılımcı bir anlayışlahazırladığımız 2015 -2019  BornovaBelediyesi Stratejik Plan çalışmalarında; başta stratejik planlama ekibimizolmak üzere belediyemizin tüm personelinin, yönetim ve eğitim danışmanlığıveren Ege Üniversitesi İktisadi ve İdati Bilimler Fakültesi’nin ve her kesimden paydaşlarımızın büyük emeği geçti”dedi.

 

Başkan Atila, hazırlanmasındaki işbirliği nedeniyle EgeÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve EÜ İİBF Dekanı Prof. Dr.Jülide Kesken’e teşekkür ederek şöyle konuştu: “Ayrıca stratejik planımızıoybirliği ile kabul eden Bornova Belediyemizin tüm meclis üyelerine özellikleteşekkür ediyorum. Belediyemiz 2015-2019 Stratejik Planı’nın Bornova ve tümİzmir için hayırlı olmasını diliyorum. Her kesimin görüşleri alınarakhazırlanan stratejik planımız doğrultusunda ilçemizin önünü açacak hizmetlerüreteceğiz. Bornova’da stratejk yönetimin bütün gereklerini yerine getireceğiz.Stratejik planımızın en dikkat çekici yanlarından birisi inovasyon turizm vetasarımın öne çıkması oldu. Bu plana ne kadar sadık kalırsak kentimiz için okadar faydalı olacağına inanıyorum.”

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Çelikkaya ailesinin acı günü

Arşiv