Bornova caddeleri ortak dili konuşacak

  • 0
  • 953
Yazı Boyutu:

Seçim çalışmaları kapsamında yurttaşlarla bir araya gelen CHP BornovaBelediyesi Başkan Adayı Olgun Atila, son dönemde gündeme gelen cadde ve sokakdüzenlemeleriyle ilgili olarak, “Bizler yaşadığımız kentin daha moderngörünmesini istiyoruz. Temel amacımız görüntü kirliliğinden uzak, yaşanabilirbir Bornova yaratmak. Bunun için binaların dış cephe renklerinden sokaktakitabelalara kadar bir takım düzenlemeler yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Hızlı kentleşmeyle birlikteşehirlerdi birtakım görsel kirliliklerin oluştuğuna dikkat çeken CHP BornovaBelediyesi Başkan Adayı Yüksek Mimar Olgun Atila, Bornova’nın daha moderngörünmesini sağlayacak birçok proje ürettiklerini söyledi.

Barbaros, Evka-3, Çamdibi veYılırım Bayazit Mahallerinde yurttaşlarla bir araya gelen ve onlarınsorunlarını dinleyen Atila, görüntü kirliliğinin kentlerin en önemlisorunlarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, 1960’lı yıllarda başlayangöç olgusuyla birlikte hızlı bir kentleşme sürecine girdi. Özelliklebüyükşehirleri etkileyen bu hızlı dönüşüm bir yandan sosyal hayatı etkilerkenbir yandan da kamunun kullandığı cadde ve sokak gibi yaşam alanlarında görselkirliliklere sebep oldu. Bu durum, zaten düzensiz ya da plansız yapılan binalararasında yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımızı fazlasıyla rahatsız ediyordu.Seçim çalışmaları sırasında karşımıza en çok çıkan konulardan birisi de buydu.Biz de buradan hareketle bir takım projeler ürettik” diye konuştu.

Yaptıkları saha incelemelerisonrasında, nasıl bir proje üretebileceklerini sorguladıklarını bildiren Atila,“Bu noktada, Bornova gibi tarihi dokuyu barındıran ve kendine has yapısı olanilçemizde, cadde ve sokakların ortak bir dili olması gerektiğini düşündük”dedi. Konuya ilişkin planlarını açıklayan Atila, “Bornova sınırları içindekiana caddelerde yer alan binaların, boya ve kaplamalarının aynı renk ve dokudaolması; işyeri tabelalarının tasarımlarının ise tek tip hale getirilmesiniplanlıyoruz. Sonuçta Bornova bizim evimiz. Dolayısıyla evimizin bakımından dabizler sorumluyuz” ifadesinde bulundu. 

TABELALAR STANDART OLACAK
Proje kapsamında ilçe esnafını dadüşündüklerini belirten Atila, “Esnafımızın işyerini gösterecek tabelaları sonderece önemli. Çünkü bu tabelalar, işyerlerinin birer kimliği gibi. Dolayısıylabunları standart ve daha anlaşılır hale getirmek, sokakta alışveriş yapaninsanlarımızı da etkileyecek. Çünkü, görsel anlamda olumlu bir algı yaratacak.Bizim hedeflerimizden birisi de zaten zor durumda olan esnafımıza dost eliuzatmak. Belli standartları olan ancak dikkat çeken tabelalar, alışverişsirkülasyonuna katkıda bulunacak. Böylece hem vatandaş neyin nerede olduğunuiyi bilecek hem de esnaf yeni müşteriler kazanacak” şeklinde konuştu. 

KİMSE KAYBOLMAYACAK
Çalışmalar kapsamında bir takımyenilikleri de getireceklerini ifade eden Atila, sözlerini şöyle sürdürdü:“Biz, özellikle ilçe dışından gelen misafirlerimizin ve yurttaşlarımızın rahatşekilde dolaşmasını sağlamak istiyorsak basit ama etkili bazı önlemler de almakzorundayız. Örneğin, doğru adresleri ve yönleri gösteren tabelalar koymakistiyoruz. Yanlış olan tabelaları süratle değiştirmeyi planlıyoruz. Bir dekentin belli noktalarına haritalar koyarak insanların nerede olduklarınailişkin bilgi almalarını hedefliyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv