Bornova'da 9 Eylül coşkusu

  • 0
  • 615
Bornova'da 9 Eylül coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. Yıldönümü Bornova’da coşkuyla kutlanacak. Bornova Belediyesi tarafından Suphi Koyuncuoğlu Lisesi’den başlayarak Mustafa Kemal Caddesi boyunca Bornova Stadı’na kadar tüm esnafa Türk Bayrağı dağıtıldı. Başkan Olgun Atila da tüm yurttaşlara; birlik ve beraberliğimizin simgesi olan bayrağımızı ev ve işyerlerine mutlaka asmaları çağrısı yaptı.

Bornova Belediyesi 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününde bayram coşkusunu Bornovalılarla yaşamak için Türk Bayrağı dağıttı. Dağıtılan Türk Bayraklarıyla dükkanlar ve apartmanlar Türk Bayrağıyla donandı. 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 9 Eylül ruhunu 93 yıl sonra Bornova’da yeniden yaşatacaklarını söyleyerek, “Ülke olarak çok zor günler geçiriyoruz. Birlik ve beraberlik duyguları içinde olmamız gereken bir zamandayız. İzmir’in kurtuluş günü dağıttığımız bayraklarla kırmızı-beyaza büründü. Etkinliklerimize tüm Bornovalıları davet ediyorum. Tüm yurttaşlarımızdan ev ve işyerlerine mutlaka bayrağımızı asmalarını istiyorum. Ayrıca herkesi, 9 Eylül Akşamı coşkulu bir fener alayı yürüyüşüne de katılmaya davet ediyorum” dedi.

Törenler Şehitlikten başlayacak
Bornova’da törenler ilk olarak Türk süvarilerinin Bornova’dan İzmir’e girdiği gün şehit olan iki askerin anısına yapılan Ege Üniversitesi Hastanesi’nin önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde saat 09.00’da çelenk sunum töreni yapılacak. Ardından, saat 09.30’da  Türk süvarilerinin İzmir’e giriş yaptığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de 9 Eylül’den bir gün önce İzmir’e baktığı Belkahve’de ise coşkulu bir tören düzenlenecek.

Belkahve’deki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, ‘9 Eylül Kurtuluş Destanı’ şiiri okunacak. Konuşmaların ardından zeybek gösterisi sunulacak. Bornova Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirilecek.Saat 13.00’dan 18:00’kadar Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Kurtuluş Savaşı Platosu gerçekleştirilecek.

Akşam ise coşkulu bir fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. İş Bankası Viyadük altında saat 19.22’de başlayacak fener alayı geçişi Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv