Bornova'da daha temiz bir dünya için buluştular

Bornova Belediyesi , çevre koruma bilincini geliştirmek ve daha temiz bir kent oluşturmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü düzenlediği şenlikle kutladı.

  • 0
  • 389
Bornova'da daha temiz bir dünya için buluştular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi , çevre koruma bilincini geliştirmek ve daha temiz bir kent oluşturmak amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü düzenlediği şenlikle kutladı. Büyükpark içinde yapılan etkinliklerde Yeşil Düşünce Derneği, Ege Orman Vakfı ve Greenpeace'in de aralarında bulunduğu özel okullar ile çevreci kuruluşların ve meslek odalarının yer aldığı 20 stant açıldı. Özellikle çocuklara yönelik olarak düzenlenen atölye çalışmaları büyük ilgi gördü. Organizasyona katılan vatandaşlara çeşitli anketler uygulanarak, çevrenin korunması için yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Stantları gezen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çevre konusunda duyarlılık mesajı verdi.

Çevre Yarışmalarının sonuçları açıklandı
Şenlik kapsamında Bornova Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne özel olarak düzenlenen yarışmalarında sonuçları açıklandı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi içinde gerçekleşen organizasyonda ilçede bulunan okullar arasında düzenlenen 'Mutlu Atıklar Proje Yarşması', 'Enerji Verimliliği Temalı Resim Yarışması' ve 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarşması' nın hediyeleri dağıtılırken, 'Güzel Balkon, Güzel Bahçe', yarışmasında da dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Anaokullar arası Mutlu Atıklar Proje Yarşması'nda 'Sevgi Dolu Mutlu Evim' projesiyle Özel Çamlık Anaokulu birinci olurken, 'Eşini Bul Oyunu' projesi ile Yıldırım Beyazıt Anaokulu ikinci, 'Kedi Evi' projesiyle Gülsün Çocuklar anaokulu üçüncü oldu. 

İlkokullar arası 'Enerji Verimliliği Temalı Resim Yarışması'nda Özel Ege Koleji'nden Rüya Candan birinci oldu. Saliha Hüseyin Özyavuz İlkokulu'ndan Ümran Karaman ikinci olurken,  Doktor Cavit Özyeğin İlkokulu'ndan  Emre Doğan da üçüncü oldu. 

Ortaokullar arası  'Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarşması'n da 1105 litre atık yağ toplayan Bilfen Koleji birinci olurken, 450 litre toplayan Işıkkent Eğitim Kampüsü ikinci, 110 litre toplayan Yönder Koleji de üçüncü oldu. 

2 farklı kategoride her yıl düzenlenen  'Güzel Balkon ve Güzel Bahçe' yarışmasında da dereceye girenler de törende ödüllerini aldı. Güzel Balkon Kategorisinde Gürcan Külahçı birinci, Naime Şişman ikinci, Merve Erçeri de üçüncülük ödülünü aldı. Güzel Bahçe kategorisinde ise Erol Baysın birinci oldu.  Hatica Kabaoğlu  ikincilik alırken Mert Onur Uzar ise üçüncülüğe hak kazandı. 

Ayıca törende Çamdibi Kadın Dayanışma Merkezi Tiyatro Topluluğu'nun çevrenin korunmasına yönelik farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı dans gösterisi de beğeni topladı. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv