Bornova’da enerji boşa harcanmaz

  • 0
  • 1.000
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, uygulamaya koyduğu farklı projelersayesinde giderlerini önemli ölçüde azalttı. Avrupa Enerji Kentleri’nin etkinbir üyesi olan Bornova Belediyesi, bu vizyon doğrultusunda araçlardaki mazotkullanımından, yazışmalardaki kağıt tüketimine, aydınlatma için kullanılanelektrikten, ısınma için tüketilen enerjiye kadar pek çok alanda büyük tasarrufsağladı 

BornovaBelediyesi son 4 yılda birbiri ardına hayata geçirdiği projelerle hem enerjitasarrufu sağlayıp çevrenin kirlenmesinin önüne geçti, hem de belediyebütçesinden daha az para harcanmasını sağlayarak yeni yatırımlara daha çokkaynak ayırdı. Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedekikarbon salımını 2020 yılına kadar en az yüzde 25 oranında düşürmeyi taahhüteden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Enerji Kentleri’ninbaşkan yardımcılığına seçildi. Bornova, Avrupa’nın önde gelen kentleriylebirlikte gelecekteki yaşamın daha temiz bir çevrede geçmesi için projelerüretti. Bornova Belediyesi’nin birbirinden çok farklı alanlarda uygulamayakoyduğu projeler tasarrufa katkıda bulundu. BornovaBelediyesi daha önce müdürlüklere ayrı ayrı tahsis edilen araçları ortak birhavuzda toplayıp, gprs yöntemiyle takip sistemine geçerek büyük bir yakıttasarrufu elde etti. 
ElektronikBelge Yönetim Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte Bornova Belediyesi’nin içyazışmalarında kağıt dönemi sona erdi. Başkan ve müdürler resmi evraklarıbilgisayar yardımıyla e-imza kullanarak onaylıyor. 

BornovaBelediyesi belediyenin bütün hizmet binalarındaki aydınlatma için ödenenelektrik faturasını düşürmek için led aydınlatmaya geçti. Bütün binalar ledışıklarla aydınlatılınca enerji tasarrufu üst düzeye çıktı, fatura tutarlarıise ciddi oranda indi. BornovaBelediyesi’nde mazotla sağlanan bina ısıtması, daha tasarruflu ve daha çevreciolan doğalgazla değiştirildi. 
Ayrıca‘Güneş Tarlası’ projesi için İZKA’dan 1 milyon lira hibe desteği kazananBornova Belediyesi, bir yıl içinde belediye hizmet binalarının tümünün elektrikihtiyacının dörtte birini karşılayacak düzeyde elektrik üretmeye başlayacak. 
BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, enerji tasarrufunun iki önemliyönüyle insanlığın geleceğine katkıda bulunduğunu söylerek, “Enerji tasarrufuyaparak hem daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkıda bulunuyoruz hem de dahaaz para harcayarak bütçemize katkı sağlıyoruz. Bornova Belediyesi olarak enerjikonusunda hem bugüne hem yarına yatırım yapıyoruz. Halkımızın cebinden çıkanparaların her kuruşunu daha çok ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirmek içintasarrufa devam edeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv