Bornova ile Azerbeycan arasında köprüsü

  • 0
  • 553
Bornova ile Azerbeycan arasında köprüsü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi azeri kökenli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 Sokak’taki parka ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismini verecek. Hocalı Katliamı’nı anlatan bir anıtın da yeralacağı parkın açılışı 27 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Açılış öncesinde Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Dr.Ganire Paşayeva Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret ederek, parka verdikleri ismin dostluğa büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan Mahallesi 6236/1 Sokak’ta bulunan bir parkı tamamen yenileyerek ‘Azerbaycan Dostluk Parkı’ ismiyle vatandaşların kullanımına açma kararı aldı. Bornova Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından parkın içine ‘Hocalı Katliamı’nı anlatan bir anıt yapılması için de hazırlıklar başlatıldı. Yaklaşık 3 dönümlük parkın çevre düzenlemesi yapıldı. Kaldırımları, spor aletleri, süs bitkileri  ve kum alanları tamamen yenilenerek yepyeni bir görünüm kazandırıldı.

Bornova Belediyesi’nin iki ülke halkı arasındaki bağların güçlenmesine katkıda bulunacak Azerbaycan Dostluk Parkı’nın açılışı öncesinde, Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili Dr.Ganire Paşayeva Başkan Olgun Atila’yı ziyaret etti. Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asif Kurban, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha, Dokuz Eylül Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülmira Kuruoğlu ile Bornova Belediyesi Meclis Üyelerinin de bulunduğu ziyarette iki ülke insanı arasındaki kültürel bağlar üzerine samimi bir sohbet ortamı oluştu.

Kardeş iki halkız
Azerbaycan Milletvekili Dr.Ganire Paşayeva, Türkiye ve Azerbaycan halklarının bir olduğunu söyleyerek, “Ben milletvekili olarak zamanımın büyük bir bölümünü başka ülkelerde geçiriyorum. Özellikle Avrupa Birliği bünyesinde bazı kurullara ve toplantılara katılıyorum. Orada bazen bana ‘Sen Azerbaycan milletvekilisin, neden Türkiye’nin haklarını savunuyorsun’ diyorlar. Ben de onlara benim için Azerbaycan ve Türkiye arasında hiçbir fark olmadığını anlatıyorum. Durum gerçekten de böyle. Biz kardeş iki halkız. İzmir’in de Azerbaycan için her zaman başka bir yeri var” dedi. Paşayeva, Karacaoğlan Mahallesi’ndeki parka Azerbaycan isminin verilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Özellikle yeni nesil, çocuklarımız, gençlerimiz iki toplum birbirine olan yakınlığını, tarihimizi bilmeli” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Paşayeva ve beraberindekilerin ziyaretlerinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, iki ülkenin ekonomik, sosyal ve eğitim alanlarında pek çok işbirliği yapabileceğini söyledi. Bornova Belediyesi olarak bir adım attıklarını ve bundan sonra da her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen Başkan Atila, kardeş şehir ilişkilerinin de kurulabileceğini söyledi. Başkan Atila ve Paşayeva bu konuda ön çalışma yapacaklarını belirttiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Demir, A takımı ile bir araya geldi

Mine Piriştina son yolculuğuna uğurlandı

Türkiyeli Yazarlar Grubu’ndan Çiğli’ye ödül

Haftaya asfalt çalışmasıyla başladı

Dikili’de yeni dönemin ilk meclis toplantısı

Arşiv