Bornova kışa hazırlanıyor

  • 0
  • 570
Bornova kışa hazırlanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İlçede yaşayanların standartlarını arttırmak için çalışan Bornova Belediyesi, kış için yaptığı hazırlıklarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, yağmurlarla birlikte oluşabilecek sel baskınlarını minimum düzeye indermek için Serintepe Mahallesi’ndeki dere yatağı ve su kanallarını temizledi. Daha önce de Pınarbaşı Mahallesi’nde düğün salonlarının yoğunlukta olduğu Değirmenaltı Mevkii’inde ki dere yatağı ve su kanallarını temizledi. Temizlik çalışmalarının kış ayları boyunca devam edeceği belirtildi.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan geniş çaplı temizlik çalışmaları kapsamında, Serintepe Mahallesi’nden geçen su kanalı temizlendi. Çamkule, Merkez ve Meriç Mahallelerinin yağmur sularının aktığı su kanalı şiddetli yağmurlara karşı hazırlandı. Kanalların içindeki suların akmasını engel olabilecek moloz, kuru dal ve çöpler temizlenerek olası sel baskını riskleri en aza indirildi.
Yazın kuru olan kanalların şiddetli yağışlarda sel baskınlarına neden olabileceğini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir kış geçirebilmeleri için tüm önlemlerimizi alıyoruz. Bu kanalların içinde biriken çöpler su akışını olumsuz etkilediği gibi kanalları da tıkıyor. Bunları temizleyerek sel baskını riskini en aza indiriyoruz” dedi. 

Geniş çaplı temizlik 
Bornova Belediyesi,  ilçe genelinde yaptığı geniş çaplı temizlik çalışmaları kapsamında, daha önce de Pınarbaşı Mahallesi’nde düğün salonlarının yoğunlukta olduğu Değirmenaltı Mevkii’inde ki dere yatağı ve su kanallarını temizledi. Temizlik çalışmalarının kış ayları boyunca devam edeceği belirtildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv