Bornova Madımak’ı Unutmadı

  • 0
  • 592
Bornova Madımak’ı Unutmadı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sivas'ta 2 Temmuz1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için kente gelen sanatçı,şair ve yazarların konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu 35kişinin katledildiği olayların 21. yıl dönümünde Bornova’da da bir anma törenidüzenlendi. Aydın insanların karanlığa karşı birlik olması gerektiğininvurgulandığı etkinlikte, Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu yaşamınıyitiren aydınlar, şiirler ve türkülerle anıldı

 

CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği anma etkinliği, PirSultan Abdal Derneği Bornova Şubesi’nin desteğiyle, Bornova Belediyesi’nin evsahipliğinde Büyük Park içerisindeki Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu’ndagerçekleştirildi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bornova BelediyesiBaşkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı, belediye meclis üyeleri ile çoksayıda partili ve vatandaşın yerini aldığı program Madımak Oteli’nde yaşamınıyitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

 

Birlik olma çağrıları
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru,Madımak Oteli’nde katledilenlerin aydın ve özgürlükçü insanlar olduğuna dikkatçekerek, “Bu katliamı gerçekleştirenlerin kitabında, o gün olduğu gibi bugün dekan ve savaş yazdığını hiçbir zaman unutmayalım” diye konuştu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 2 Temmuz’un ülkemizadına kapkara bir günün, vahşetin yıldönümü olduğunu söyledi. Acıyı yaşama vehatırlamanın tek başına bir anlam taşımadığın ifade eden Başkan Atila, aydınlıkbir Türkiye için daha çok örgütlenmeleri ve çalışmaları gerektiğini ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, yaşanan acılardanders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Umudumuzu hiçbir zaman yitirmemeli,birlik olup yılmadan mücadele etmeliyiz. Yoksa benzeri acı olayları yenidenyaşamamız kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Duygu dolu anlar
Konuşmalardan sonra Barış Duran’ın hazırladığı, Can Dündar’ınyönetmenliğini yaptığı “O Gün” adlı belgeselin gösterimi yapıldı. İkisieylemci, ikisi otel görevlisi olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiği acıolayların anlatıldığı filmin gösterisi sırasında duygu yüklü anlar yaşandı.Filmin ardından Cumhuriyet tarihine kara bir leke olarak geçen olaydakatledilen sanatçı ve aydınlar şiirler ve türkülerle anıldı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv