Bornova’nın Çınarları için Çınarevi

  • 0
  • 718
Bornova’nın Çınarları için Çınarevi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, Evde Yaşlı Bakım Hizmeti verdiği yaşlılar için Ulusal Yaşlılara Saygı Haftası’na özel bir kahvaltı düzenledi. Başkan Olgun Atila, bu özel organizayonda Bornova’nın çınarlarını yalnız bırakmadı. “Sizler başımızın tacısınız” diyen Atila, Büyük Park’ta Kızlar Kahvesi ve Down Kafe’nin ardından bu kez yaşlılar için bir mekan açacaklarını söyledi ve Çınarevi’nin müjdesini verdi.

Bornova Belediyesi’nin Evde Yaşlı Bakım Hizmeti’nden yararlanan yaşlılar, Ulusal Yaşlılara Saygı Haftası’nda Kızlar Kahvesi’nde düzenlenen kahvaltıda buluştu. Bornova Belediyesi’nin ilgili personelince evlerinden alındıkları araçlarla Büyükpark’a getirilen yaşlılar keyifli bir sabah geçirdi. Gençlik yıllarını hatırlatan şarkılar eşliğinde nostalji dolu saatler yaşadı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da bu özel etkinlikte büyüklerinin yanında oldu. Tüm yaşlılara kırmızı karanfil dağıttı. Her biri ile ayrı ayrı ilgilendi.Masaları gezerek, ellerini öptü, sohbet etti ve Bornova Belediyesi’nden ne gibi hizmetler beklediklerini sordu.

Büyük Park’da yaşlılara özel
Yaşlılara bir de müjde veren Başkan Olgun Atila, “Büyük Park içerisinde şu an Zabıta Müdürlüğü’nün kullanımında olan binamızı sizler için Çınarevi’ne çevirmeyi planlıyoruz. Orasını da Kızlar Kahvesi ve Down Kafe gibi siz çınarlarımızın buluşma yeri olacak” diye konuştu.

Sizlerin dualarına ihtiyacımız var
Hiç bir ayırım gözetmeden toplumun tüm kesimlerini kucaklamaya çalıştıklarını vurgulayan  Atila, “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu günleri atlatacağımıza inanıyorum. Bornova Bizim Evimiz. Sizler de bu evin baştacısınız. Büyüklerimiz olarak sizlerin hayır dualarına ihtiyacımız var. Sizler bu ülkeyi bugünlere getirdiniz. Biz daha ileriye taşıyacağız. Çünkü biz de geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir gelecek bırakmalıyız ” dedi.

İhtiyaç sahibi yaşlılara erzak paketi
Bu arada Ege Üniversitesi Finans Kulübü üyesi öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin katkı ve destiğiyle ihtiyaç sahibi yaşlıları evlerinde ziyaret ederek erzak paketi dağıttı. Topladıkları paralarla alışveriş ederek hazırladıkları paketleri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün iligili personeli ile birlikte teslim eden öğrenciler, büyükleri ile oturup sohbet etti.

1000 yaşlıya Evde Bakım Hizmeti
Bornova Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan Evde Bakım Hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahibi 1000 yaşlıya hizmet veriyor. İhtiyaç ve sağlık durumlarına göre belli aralıklarla ev ziyaretleri yapılıyor. Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetleri kapsamında 2015 yılındaki son verilere göre yaşlı bakımında 40 bin dolayında ev ziyareti yapıldı. Bu hizmet kapsamında 6 hemşire, 7 ebe, 12 yaşlı bakım elemanı, berber, diyetisyen, diş hekimi ve psikolog görev yapıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv