Bornova’nın sıcak eli Kastamonu'ya uzandı

  • 0
  • 983
Yazı Boyutu:

Kastamonu’da görev yapan İzmirli öğretmen Filiz Ulu, öğrencilerin giysi ve ayakkabı ihtiyacı olduğunu görünce Bornova Belediyesi’nden yardım istedi. Filiz öğretmenin bu talebine duyarsız kalmayan Bornova Belediyesi Kastamonu’daki çocuklara gerekli malzemeleri gönderdi
 
Her şey 6 Aralık 2012 tarihinde Bornova Belediyesi'ne gelen  ‘e-posta’ ile başladı. İzmirli Öğretmen Filiz Ulu, Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde birleştirilmiş sınıflarda eğitim verilen Toklukaya - Yele İlkokulu'ndaki  ihtiyaç sahibi öğrencileri için giysi  ve ayakkabı istiyordu. Bornova Belediyesi, ücretli öğretmenlik yapan  Filiz Öğretmen'in çok ince ifadelerle dile getirdiği yardım talebine duyarsız kalmadı. Bornova'dan Kastamonu'ya yardım eli uzandı.
 
Malzemeler Giysi ve Eşya Bankası'ndan
Birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar  toplam 32 öğrencisi bulunan Filiz Öğretmen'in Bornova Belediyesi'nden istediği  giysi  ve ayakkabılar paketlenerek Kastamonu'ya gönderildi. Pakete kırtasiye malzemeleri de eklendi. Filiz öğretmenin verdiği sınıf listesine göre hazırlanan yardım paketlerinin içersinde; iki adet defter, defter kabı, cetvel, ayakkabı, çorap ve bere konuldu. Ayrıca İzmirli öğretmene de derslerinde kullanabileceği malzemelerin yer aldığı bir paket gönderildi. Malzemeler, Naldöken Kültür Merkezi'ndeki Giysi ve Eşya Bankası'ndan sağlandı.
 
''Sosyal belediyeciliğin gereğini yaptık''
Filiz Ulu yardım talebine karşılık veren Bornova Belediyesi'ne teşekkür ederken, malzemeleri alan öğrencilerin şaşırmakla birlikte büyük mutluluk yaşadığını anlattı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise imkanları ölçüsünde kendilerine gelen taleplere karşılık verdiklerini belirterek, ''Talep uzaktan da gelse onlar bizim çocuklarımız. Duyarsız kalamazdık ve kalmadık. Sosyal belediyecilik bizim bu yaptığımızı gerektiriyor. Duyarlı yurttaşlarımız Naldöken Kültür Merkezi'ndeki Giysi ve Eşya Bankası'na ne kadar fazla bağış yaparsa biz de belediye olarak o kadar fazla ihtiyaç sahibine ulaşabiliriz.'' diye konuştu. 
 
İşte o mektup
"Merhaba. Ben doğma-büyüme İzmirli bir vatandaşınızım. Kastamonu'nun İnebolu ilçesine bağlı T0oklukaya-Yele köyünde birleştirilmiş sınıflara eğitim veren köy okulunun sınıf öğretmeniyim. Memleketimden 14-15 saat uzaklıktaki bu köy okulunda, sizlerin şu anda yaşadığınız şartlardan ve bilip gördüğünüz eğitim standartlarından çok ama çok uzakta eğitim ve öğretim hayatımıza devam etmekteyiz. İzmirli vatandaşlarımızın ve sizlerin hoşgörüsüne sığınarak maddi olmayan bir isteğimiz söz konusu... Öğrencilerim ağır kış koşularında lastik ayakkabıyla okula gelmek zorunda kalıyor. Onlar için sizlerden kırtasiye ve hava şartlarına uygun ayakkabı ve giysi yardımı istemekteyiz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. Umarım kendi şehriniz ve hatta iliniz dışından gelen böyle bir isteği yanlış anlamazsınız" 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Oyuncak Hastanesi açıldı

Karnaval Havasında

Arşiv