Bornova tüm engelleri aşıyor

  • 0
  • 738
Bornova tüm engelleri aşıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Engelliler Haftası kapsamında yüzlerce engelli vatandaşı buluşturdu. Güne Bornova Belediyesi Gençlik Merkezi’nde aileleriyle birlikte kahvaltı yaparak başlayan engelliler, buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar vatandaşlarla kolkola yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda konser, tiyatro gösterisi ve danslarıyla sahnede kendilerini ifade etme şansı bulan engelliler için akülü sandalye şarj istasyonu da hizmete açıldı.

Engellilere yönelik pek çok hizmeti ve projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, Engelliler Haftası’nda da onların yanında yer alıyor. Hafta kapsamında pek çok etkinlik düzenleyen Bornova Belediyesi, İzmir’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin üyelerini bir araya getirdi. Güne, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın da katılımıyla Gençlik Merkezi’nde aileleriyle birlikte kahvaltı yaparak başlayan engelliler, Büyükpark’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı. Engelli haklarının ve onlara yönelik taleplerin yer aldığı dövizlerin taşındığı yürüyüşte kol kola yürüyen vatandaşlar dayanışma örneği gösterdi.

Kısa bir yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere katılan engelliler gönüllerince bir gün geçirdi. Etkinlikler işitme engellilerin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okumasıyla başladı. Kurulan sahnede down sendromlu çocuklar ‘Kırmızı Başlıklı Kız’ isimli tiyatro eserini sergilerken, otistik çocuklar mini bir konserle en sevdikleri şarkıları söyledi. Engelsizmir Wheelchair Project Grubu’nun tekerlekli sandalyelerle sunduğu dans gösterisi de büyük beğeniyle izlendi. Engelli vatandaşlar ve çocuklar kendilerini ifade etmenin keyfini yaşadı.

Akülü arabalar için şarj istasyonu
Aynı zamanda Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda akülü sandalye kullanan engelli vatandaşlara yönelik şarj istasyonu da hizmete açıldı. Aynı anda iki akülü sandalyenin şarj edilebildiği istasyonlardan Bornova’nın çeşitli noktalarında 7 tane daha kurulacağı belirtildi. Akülü Sandalye kullanan vatandaşların en büyük korkularından biri olan şarj bitmesinin önüne geçecek istasyonlarda ilk dolumlarını yapan engelliler, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Büyükpark’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, engelliler konusunda farkındalık yaratmak istediklerini söyleyerek, “Hayatımızdaki bütün engelleri kaldırabilmek için elele verdik. Bu güzel yürüyüşü ve etkinlikleri yaptık. Biz sizin için buradayız. Tüm engelleri kaldırmak için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv