Bornova Ziraat Odası'ndan Başkan Atila'ya teşekkür plaketi

  • 0
  • 520
Bornova Ziraat Odası'ndan Başkan Atila'ya teşekkür plaketi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Ziraat Odası'nın genel kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın katılımıyla gerçekleşti. Mevcut Başkan Cengiz Derici’nin, güven tazelediği genel kurulda tarım müdürlüğü kurması ve yerelde kalkınma alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür plaketi verdi

Bornova Ziraat Odası'nın genel kurulu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Genel kurul, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın katılımıyla gerçekleşti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, tarımda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Üreticinin son 12 yılda 33 milyon dönüm araziyi ekmekten vazgeçtiğini söyleyen Öztrak, "Bu Hollanda kadar toprağı işlemekten vazgeçtik anlamına geliyor. Bununla birlikte tarım ürünleri ithalatı arttı. 10 yılda 24.5 milyar dolarlık ithalat yapıldı. Oysaki bu paranın üreticimizin cebine girmesi gerekiyordu. Tarım politikaları yeniden gözden geçirilmeli" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ise Türkiye'nin güçlü bir tarım ülkesi olmaya aday olduğunu ifade ederek, "Bilimsel politikalarla bu potansiyeli değerlendirmeli, üretimi teşvik etmeliyiz" dedi. "Belediyelerin görevinin sadece yol, su, kanalizasyon olmadığına dikkat çeken Susam, Bornova Belediyesi'nin tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Bornova Belediyesi'ne bağlanan köylerin kalkınması için projeler geliştirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Kısa bir süre önce Tarım Müdürlüğümüzü kurduk. Sırada üretici kooperatifi var. Üreticinin ürünlerini daha iyi pazarlamasını ve yerinde kalkınmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Ege Üniversitesi, Ziraat Odası ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Başkan Atila'ya teşekkür
Yaptıkları çalışmaları anlatan Bornova Ziraat Odası Başkanı Cengiz Derici, görev süreleri boyunca Bornova'nın 12 köyü ile ilgili kurumlar arasında köprü olduklarını belirterek, bu süreçte her zaman yanlarında olan Bornova Belediyesi'ne teşekkür etti. Derici, tarımsal kalkınma alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya bir teşekkür plaketi verdi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada mevcut Başkan Cengiz Derici ve yönetim kurulu üyeleri güven tazeleyerek yeniden seçildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv