Bornova’da 100. yıl coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Bornova’da düzenlenen resmi törenlerde 100. yıl coşkusu yaşandı.

  • 0
  • 474
Bornova’da 100. yıl coşkusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Bornova’da düzenlenen resmi törenlerde 100. yıl coşkusu yaşandı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi’ndeki kutlamalarda coşku zirveye çıktı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 19 Mayıs gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını da coşkuyla kutlayacaklarını söyledi.
 
Bornova’daki resmi kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunum töreniyle başladı. Törende saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Seymen Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Resmi törenin ardından CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi Başkanı Doğan Aygen de Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.
 
Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Rıza Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Seymen, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi’nde düzenlenen kutlama programına katıldı.
 
Gösteriler ilgiyle izlendi
 Buradaki törene katılan gençler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni ve Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı hep bir ağızdan okudu. 19 Mayıs Oratoryosu, halk oyunları gösterisi, koro dinletisi ve sporcuların gösterileri ilgiyle izlendi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ve Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Rıza Ayyıldız ile birlikte ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde eden sporcuları tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi. 19 Mayıs’ın 100. Yılı anısına hazırlanan resimlerin yer aldığı serginin açılışı da gerçekleştirildi.
 
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Türkiye’nin küllerinden doğan bir ülke olduğunu belirterek, “Gençler özgürlük ve aydınlık yolunda bize kutlu bir yürüyüş yapma imkanı sağladılar ve sağlayacaklar, buna inancım tam. 2023’te de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını hepbirlikte kutlayacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv