Bornova’da 2016 yatırımlarla geçecek

  • 0
  • 752
Bornova’da 2016 yatırımlarla geçecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi 2016 yılında da ilçede en çok ihtiyaç duyulan yatırımları hayata geçirecek. Bu yıl içinde Doğanlar’daki Bornova Stadyumu Işıklandırma çalışmaları, Atatürk Mahallesi Kültür Merkezi, Deprem Parkı, Kızılay ve İnönü Mahallesi pazaryerleri, Işıkkent ve Naldöken futbol sahaları yapılacak. Yeni Hizmet Binası ve Çocuk Köyü proje çalışmaları tamamlanacak. Bornova Belediyesi fiziki yatırımlar, kültür, sağlık, spor ve sosyal yardım projelerine toplam 95 milyon lira kaynak ayırarak hizmet üretecek. Avrupa’nın en prestijli Uluslararası Yerel Yönetim Ağlarından biri olan Energie Cities; bu yıl ki genel kurulu ve yıllık toplantılarını 1-3 Haziran tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapacak.

Bornova Belediyesi 2016 yılında önemli fiziki yatırımları hayata geçirecek. ‘İnsan odaklı belediyecilik’ anlayışıyla sosyal ve kültürel alanda da pek çok çalışmanın planlandığı 2016’da bütçe vatandaşların talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda proje ve hizmetlere yönlendirildi. Sürekli büyüyen ve gelişen Bornova’da bu yıl yeni belediye hizmet binasının proje çalışmaları tamamlanacak.

İzmir’de futbol alanında en çok ihtiyaç duyulan yatırımlar arasında yer alan Bornova Stadyumu’nun ışıklandırma sistemlerinin tamamlanacağı 2016’da Altındağ Spor Kompleksi de hizmet vermeye başlayacak. Yeni yatırımlar da hızla hayata geçirilecek. Atatürk Mahallesi’nde, vatandaşların en çok ihtiyaç duyduğu hizmetlerden biri olan kültür merkezi bu yıl sonunda tamamlanacak. Bu kültür merkezi içindeki çok amaçlı salon düğün, nişan, toplantı, konser, seminer gibi değişik organizasyonlar için kullanılabilecek.

Kazım Dirik Mahallesi’nde çocukların hem eğlenip hem de çeşitli eğitimler alabileceği ‘Çocuk Köyü’nün proje çalışmalarına bu yıl başlanacak. Projesi yarışmayla belirlenecek Çocuk Köyü’nün içinde müze, atölyeler, kütüphane, sergi ve konferans salonları olacak. 4 bin 800 metrekare alanda oluşturulacak proje, yeşil alan düzenlemeleriyle de çocuklar için cazip bir hale getirilecek. 2016 yılında Deprem Parkı yapımına da başlanacak.

Yeni pazaryerleri ve spor sahaları
Bu yıl içinde Kızılay ve İnönü mahallelerinde iki pazaryerinin yapımına başlanırken Işıkkent ve Naldöken’de iki futbol sahası yapılacak. Evka-3 Metro İstasyonu’nun yanındaki alanda yapılacak kültür merkezinin ise proje çalışmaları tamamlanacak.

Energie Cities Bornova’da
Avrupa’nın en prestijli Uluslararası Yerel Yönetim Ağlarından biri olan Energie Cities’in bu yıl ki genel kurulu ve yıllık toplantılarını Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. Avrupa’dan 250 dolayında kentin belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratları 1, 2 ve 3 Haziran 2016 tarihlerinde Türkiye’de ilk kez Bornova’da bir araya gelecek.

Toptan çözüm ekipleri
Bu yıl Bornova’da Toptan Çözüm Ekipleri’nin sayısı 6 olacak. Her birinden 4 kişi bulunan ekipler çökme, asfalt yaması başta olmak üzere pek çok konuda hızlı bir şekilde müdahaleler gerçekleştirecek. Bu ekiplerin bu yıl 2800 değişik noktada çalışma yapması planlanıyor. 

Sosyal yardımlar sürecek
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için açtığı ve üç şubeye ulaşan iyilik hareketi Dost Market’ten yararlananların sayısı 2016 yılında 2 bin 500’den 3 bin 500’e, Giysi yardımı yapılan ailelerin sayısı ise 3 bin 500’den 9 bine, Engellilere yönelik sosyal aktivitelerden faydalanan kişi sayısı ise 2 bin 400’den 5 bin 750’ye çıkacak. Geçen yıl 4 bin 535 öğrencinin yararlandığı BELGEM kursları ise bu yıl 5 bin 250 öğrencinin başarılı bir gelecek hayalleri kurmalarına katkıda bulunacak. Gençlik Merkezi’nden Dost Kart sahibi 3 bin 750 öğrenci yararlanmaya devam ederken, Bornova Belediyesi’nden farklı alanlarda sosyal destek alan kişi sayısı 228 bine ulaşacak.

Sağlığa yatırım
Sağlık İşleri Müdürlüğü 2016 yılında ‘Gebe Bebek Lohusa Bakım Hizmeti’ için yaklaşık 8 bin 500 ev ziyareti gerçekleştirecek şekilde planlama ve hazırlıklarını yaptı. ‘Yaşlı Bakım Hizmeti’ için 7 bin 500 ev ziyareti gerçekleştirecek. Halk sağlığını korumaya yönelik eğitimlerin sürdürüleceği 2016 yılında 2 bine yakın kişinin bu hizmetten faydalanması planlandı. Diş sağlığından, üreme ve çocuk sağlığına, evlilik öncesi danışmanlık hizmetinden, koruyucu ruh sağlığı eğitimlerine kadar pek çok çalışma yapılacak olan 2016’da bu hizmetlerden toplam 20 binden fazla Bornovalının faydalanması planlanıyor.

Yeni yeşil alanlar
2016 yılında 10 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan oluşturulacak. Yeni parkların yapımı için de çalışmalar sürdürülecek. Ayrıca 28 park tamamen yenilenecek. Yıl sonunda yeni çalışmalarla birlikte ilçedeki yeşil alan ve parkların metrekaresi 1 milyon 937 bin metrekareye ulaşacak.

BBŞT’den 18 oyun
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2016 yılında ana kadro ve kursiyer çalışmalarından oluşan 18 oyunla seyirci karşısına çıkacak. Geçen yıl 20 bin seyirci sayısına ulaşan BBŞT’nin 2016’da 24 bin seyirci sayısına ulaşması bekleniyor.

Tarıma Destek
Tarımsal kalmanmanın sağlanmasına destek olmak için pek çok projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, 2016 yılında Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla Bornova’nın eskiden köy olan yerleşimlerinde destek faaliyetlerini sürdürecek. Bu yıl 2 binin üzerinde mevye fidanı çiftcilere dağıtılacak, 100’den fazla köylüye üretim yaptıkları alanlarla ilgili eğitimler verilecek.

Çevre duyarlılığı için çalışmalar
Bornova sınırları içindeki 15 bin öğrenciye kendi okullarında çevre bilincinin kazandırılması amacıyla eğitimler verilecek. Atık yağların toplanması çalışmalarında 2016’da 40 bin litre hedefine ulaşılması bekleniyor.

Kadınlar için özel hizmetler
2016 yılında kadınlara yönelik olarak düzenlenmesi planlanan 40’ın üzerindeki kent gezisine katılım sayısının 10 bine ulaşması planlanıyor. Kadınlara yönelik 6 farklı mesleki eğitim kursunun açılmasının planlandığı 2016 yılında, psikolojik danışmanlıktan hukuki desteğe kadar pek çok hizmet de verilecek.

Kent tasarlanıyor
Bornova Belediyesi’nin ödüllü eğitim projesi ‘Kent Aidiyeti’ seminerlerinde 2016 yılında 2 bin 500 yeni öğrenciye ulaşılacak. Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından tasarlanan ve yapımı tamamlanan yeni muhtarlık ofisleri 2016’da da açılmaya devam edecek. Üniversitelerle kamusal alanların tasarımına yönelik ortak çalışmaların devam edeceği 2016’da bu çalışmalar ‘Bornova İçin Fikirler’ (BİF) adı altında yeni yayınlarla ilgililerine ulaştırılacak.

Kültür yılı
2016 Bornva’da kültür yılı olacak. 100’ün üzerinde konser, panel ve söyleşi düzenlenecek. Hobi ve beceri edindirme kurslarından 10 bin kişinin yararlanması hedeflenirken, Bornova’nın tanıtımına yönelik çalışmalar da sürdürülecek.

Personele eğitim
Hizmet içi eğitime büyük önem verilen Bornova Belediyesi’nde 2016 yılında personele çeşitli konularda toplam 7 bin 500 saat eğitim verilecek.

Herkes için spor
Bornova Belediyesi 2016’da 11 farklı spor branşında 8 bin kursiyere eğitim verecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelsiz yaşam’ için yol yardım desteği

Menderes’te İlk Meclis

Bornova’nın zenginliğini ortaya çıkaracağız

Ekmek 5 TL

Buca'da ilk meclis

İlk ziyaret Kaymakam Fatih Aksoy’a

Arşiv