Bornova’da 23 Nisan bir başka güzel

  • 0
  • 734
Bornova’da 23 Nisan bir başka güzel
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bornova’da büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocukça Bornova Şenliği” yoğun ilgi gördü. Çocuklar, kortej yürüşü ile başlayan şenlikte dopdolu bir gün geçirdi. “1 Nota Bir Hayat” projesi kapsamında eğitim alan çocuklar, ilk gösterilerine Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde çıktı. Tarihi mekanda Resim Yarışması’nın ödül töreni de yapıldı. Tüm etkinliklerde çocukların yanında olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bizler sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. Gelecekte bizlerin yerinde siz olacaksınız ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacaksınız” diye konuştu.
 
Bornova’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı törenleri sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün programı için Kars Halil Atila İlköğretim Okulu’na geçildi. Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu ve siyasi partilerin temsilcilerinin de yerini aldığı etkinlikte, günün anlam ve önemini belirtin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ise büyük beğeni topladı. Törende ayrıca sosyal, kültürel ve spor alanında katıldıkları yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.
 
Atatürk’ü ve 23 Nisan’ı anlatan resimler
 Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde 6-10, 11-15 yaş olmak üzere iki kategoride düzenlenen Çocuk Gözüyle Atatürk ve 23 Nisan Resim Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.  Sıralamanın açıklanmadığı yarışmada iki kategoride ilk üçe giren Yaren Cömert, Çiğden Ülkü, Berra Selen Yüksel, Ufukcan Ülkü, Dilara Durmuş ve Azra Kahveci başarı belgelerini Başkan Olgun Atila’nın elinden aldı. Atila, ödül törenin ardından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan resimlerin yer aldığı serginin açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti.
 
Minik müzisyenlerin ilk konseri

 İNCİVAK ile birlikte yürütülen “1 Nota Bir Hayat” projesi kapsamında eğitim alan çocuklar, ilk gösterilerine Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi’nde çıktı. Geleceğin müzisyenlerinin kısa sürede aldıkları eğitimin ardından ortaya koydukları performans büyük beğeni topladı. Orkestranın şefliğini bir süre 7 yaşındaki Yağız Celalcan yaptı.
 
Aşık Veysel’de büyük coşku
 
Bornova Belediyesi’nin yoğun katılımla gerçekleşen 23 Nisan Şenliği, öğrenciler ve amatör kulüplerin sporcularının yanı sıra çocuklar ve ailelerinin birlikte yerini aldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Bornovalılar, bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na kadar marşlar söyleyerek yürüdü. Mustafa Kemal Caddesi kırmızı-beyaza büründü.
 
Birbirinden renkli etkinlikler
 Şenlik, birbirinden renkli aktivitelere sahne oldu. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nı dolduran binlerce Bornovalı, coşku dolu bir gün geçirdi. Marşlara ellerindeki türk bayrakları ile hep bir ağızdan eşlik etti. Aralarında Makedon’yanın Delçova ve İştip kentlerinden gelen ekiplerin de yer aldığı derneklerin sunduğu halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı.
Kurulan oyun parkında ve palyaçolarla eğlenen, masal kahramanları ile hatıra fotoğrafı çektiren çocuklara pamuk şeker ve kağıt helva dağıtıldı.
 
Başkan Atila’dan çocuklara mesaj
23 Nisan coşkusuna, Eşi ve çocuklarıyla birlikte ortak olan  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 23 Nisan 1920’nin tarihimiz için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Bu özel günü çocuklara armağan eden Atatürk’ün eşsiz bir lider olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Bizler sizlere daha iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. İleride bizlerin yerinde siz olacaksınız ve Büyük Önderimiz Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimize sahip çıkacaksınız” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Ayvalık'ta coşkulu karşılama

Yorgancılar’dan maliyet enflasyonu uyarısı

23 Nisan’a özel Atatürk mozaiği

Atatürk’ün Aliağa’ya Gelişinin 90. Yılı Kutlandı

Atatürk’ün Ayvalık’a gelişinin 90'ıncı yıl dönümü kutlandı

Arşiv