Bornova’da acil sorunlara anında çözüm

  • 0
  • 487
Bornova’da acil sorunlara anında çözüm
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin, özellikle yol ve kaldırımlarda oluşan sorunları vakit geçirmeden çözmek için kurduğu Acil Çözüm Ekipleri, 2015 yılı içinde bine yakın onarım yaparak kendi alanında rekora imza attı

Bornova Belediyesi’nin başta yol ve kaldırımlar olmak üzere sorumluluğundaki kamusal alanlarda ortaya çıkan küçük çaplı aksaklıkları hemen çözmek için kurduğu ‘Acil Çözüm Ekibi’ sistemi önemli bir işlev üstlendi. Acil Çözüm Ekipleri, 2015 yılı içinde bine yakın onarım çalışması yaparak kendi alanında rekora imza attı.

6 ekip göreve hazır
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 6 ekip, geçen yıl başlayan sistemle bozuk kaldırımdan, yoldaki çukura kadar pek çok soruna anında müdahale etti. Tamir ve bakım hizmetlerini hızlandırarak, vatandaşların günlük yaşamlarını daha sorunsuz hale getiren sistemde, her ekipte 4 işçi yeralıyor. Ekipler başta kaldırım ve yol tamirleri olmak üzere pek çok sıkıntıyı çözmek için şikayet konusu bölgeye hızlı bir şekilde ulaşıyor.

Çözüm için bir telefon yetiyor
Tamir işlerini kısa sürede yapabilmeleri için gereken aletlerin sürekli hazır bulunduğu araçlarla sorunlu bölgeye giden ekipler, Bornova Belediyesi’ne 0 232 999 2929 ve 0232 999 19 19 numaralı telefonlardan iletilen şikayetler doğrultusunda gün içinde pek çok noktada tamirat yapıyor.

Anında çözüm
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Acil Çözüm Ekibi sistemini 2014 yılının Haziran ayında başlattıklarını hatırlatarak, geçen bir yılda önemli bir başarı sağlandığını söyledi. 6 ekibin araçlarında tamirat ve bakım için alet ve ekipmanların her zaman hazır bulunduğunu belirten Başkan Atila, “Sorunlar hem vatandaşların şikayetleti hem de ilgili personelimizin denetimleri yoluyla tespit ediliyor. Bölgeye en yakın ‘Acil çözüm ekibi’ vakit kaybetmeden sorun olan noktaya gidip gerekli onarımı yapıyor. Böylece aksaklıklar hiçbir prosedür gerekmeksizin gideriliyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mutluluğu Çekiyorum

Gaziemir’de şenlik zamanı

Anadolu bitkilerini koruyan kısa film yarışması

Anne Baba Çocuk Merkezi'nde mezuniyet heyacanı

Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak

Köy Enstitüleri Mezunlarıyla Buluştu

Arşiv